Διακοσμηση Σπιτι

Άνοιξη! Ώρα να δώσουμε χρώμα στα μπαλκόνια μας!

Άνοιξη! Ώρα να δώσουμε χρώμα στα μπαλκόνια μας!

Τι καλύτερο από τις πλούσιες ανοιξιάτικες ζαρντινιέρες που στολίζουν περίτεχνα τα μπαλκόνια μας! Φυτέψτε ανθεκτικά φυτά με χρωματιστές συνθέσεις και απολαύστε τη νέα σας δημιουργία. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία ανθοφορίας για τις ζαρντινιέρες, ας δούμε 10 οικονομικά και ανθεκτικά φυτά για να διακοσμήσουμε το μπαλκόνι μας, μαζί με 12 πανέμορφες προτεινόμενες συνθέσεις μπαλκονιών. Εμπνευστείτε και φτιάξτε τη πιο δημιουργική διακόσμηση βεράντας για φέτος!

  • Λεβάντα: Η λεβάντα είναι γνωστό αρωματικό φυτό που φυτρώνει στις παραμεσόγειες περιοχές, τη δυτική Ασία και την Ινδία. Διαθέτει βλαστούς που ξεκινούν από τη βάση, με χαρακτηριστικά γκριζοπράσινα λογχειδή φύλλα και αρωματικά μοβ άνθη. Υπάρχουν αρκετές ποικιλίες λεβάντας με πιο δημοφιλείς τη στενόφυλλη, (γαλλική λεβάντα), την πλατύφυλλη και την ισπανική λεβάντα. Η λεβάντα είναι ιδανικό φυτό για βραχόκηπους, για χαμηλές μπορντούρες, καθώς είναι από τα ψηλότερα αρωματικά φυτά που φθάνουν το ένα μέτρο. Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις εάν ριζώσει θέλει μια φορά την εβδομάδα πότισμα, αντιθέτως έχει πολλές ευεργετικές χρήσεις, πατήστε εδώ.
  • Ζίνια:Η ζίνια είναι ετήσιο καλλωπιστικό φυτό που εντυπωσιάζει με την ποικιλία των χρωμάτων και των σχημάτων των ανθών του. Διαθέτει όρθιους δυνατούς βλαστούς με μήκος από μισό έως ένα μέτρο και μεγάλα άνθη που παραμένουν ανθισμένα καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μπορούμε να βρούμε ψηλές και χαμηλές ποικιλίες ζίνιας και τα τη φυτέψουμε σε γλάστρα, σε βραχόκηπο, σε ζαρντινιέρες και σε παρτέρια, σε διάφορους συνδυασμούς με άλλα ποώδη ανθόφυτα.
  • Γιασεμί: Στολίζει τα σπίτια μας το γιασεμί με τα λευκά του άνθη που μοσχομυρίζουν μοναδικά, πως να μην μυρίζουν υπέροχα, αφού περιέχουν αιθέρια έλαια. Εύκολο στη φροντίδα του, δεν απαιτεί εξειδικευμένα πράγματα: άπλετο φως, καλή αποστράγγιση για να μην σαπίσουν οι ρίζες και κλάδεμα πριν μπει ο Χειμώνας. Αντέχει στην ξηρασία, αλλά τις πολύ ζεστές μέρες θέλει πιο τακτικό πότισμα.
  • Πετούνια: Η πετούνια κλέβει τις παραστάσεις με τη πλούσια ανθοφορία της, ιδανική για ζαρντινιέρες και παρτέρια. Χωρίς πολλές απαιτήσεις σε νερό, θέλει όμως τακτικό κλάδεμα, ηλιόλουστη θέση στο μπαλκόνι και λίπανση μια φορά το μήνα.
  • Φρέζια: Οι φρέζιες είναι χαριτωμένα ευωδιαστά άνθη, ιδανικά για ζαρντινιέρες, εξώστες και κήπους υπάρχουν ποικίλες σε πολλά χρώματα. Τα άνθη της διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ανθοδοχεία.
  • Κατιφές: Μονοετές φυτό, που σημαίνει πως τον επόμενο χρόνο θα πρέπει να αγοράσετε άλλο, ομορφαίνει τις γλάστρες μας με αυτό το ιδιαίτερο άνθος σε κίτρινο, πορτοκαλί και κεραμιδί. Με καταγωγή από το Μεξικό, ο κατιφές φυτεύεται σε παρτέρια και σε γλάστρες.
  • Πανσές: Οι πανσέδες είναι από τα πιο δημοφιλή ετήσια ανοιξιάτικα λουλούδια που ξεχωρίζουν στον κήπο και στις γλάστρες των μπαλκονιών μας. Ο πανσές χαρακτηρίζεται από ζωηρή, χαμηλή ανάπτυξη 15 – 25 εκατοστών, πυκνή βλάστηση και πρώιμη ανθοφορία με εντυπωσιακά άνθη. Η καλύτερη εποχή για τον πανσέ είναι η άνοιξη, αφού ξεκινά να ανθίζει από νωρίς στα τέλη του χειμώνα και διαρκεί μέχρι τα τέλη του Ιούνη.
  • Μαργαρίτα: Η ομορφιά είναι στην απλότητα της, χαμηλός θάμνος με πυκνή βλάστηση σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, η κλασσική λευκή έχει την πρωτοκαθερδία. Η ανθοφορία της μαργαρίτας διαρκεί από τα τέλη της άνοιξης έως και το φθινόπωρο, ενώ όταν ολοκληρώσει τον κύκλο της ένα καλό κλάδεμα βοηθάει σημαντικά στην ανανέωση του φυτού.
πηγή
  • Γεράνι ή Μολόχα: Το γεράνι ανθίζει από τις αρχές της άνοιξης ως τα τέλη του φθινοπώρου και δίνει άνθη που σχηματίζουν χαρακτηριστικές σφαιρικές ταξιανθίες. Το γεράνι είναι διαχρονικά ένα από τα πιο δημοφιλή ανθόφυτα που το συναντάμε σχεδόν σε όλους τους κήπους, τις αυλές και στα πάρκα. Τα γεράνια είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στις υψηλές θερμοκρασίες και την ξηρασία, ακόμη κι αν μείνουν απότιστα για μέρες. 
πηγή
πηγή
  • Δημορφοθήκη ή Osteospermum: Η δημορφοθήκη είναι πανέμορφη θυμίζοντας έντονα τη μαργαρίτα, είναι πολύ εύκολη στην περιποίησή της χρειάζεται 1-2 φορές πότισμα την εβδομάδα. Ετήσιο και πολυετές φυτό, ευδοκιμεί σε θέσεις με άπλετο ηλιακό φως και μέτριο έδαφος. Είναι κατάλληλο ακόμη και για παραθαλάσσιες φυτεύσεις. 
πηγή

Για μοναδικές ιδέες διακόσμησης κήπου πατήστε εδώ!

σχετικα άρθρα

Πασχαλινό τραπέζι, 30 οικονομικές ιδέες διακόσμησης!

elmagazino

20 πρωτότυπες ιδέες για καθρέπτες!

elmagazino

20 ιδέες διακόσμησης κουρτίνας !

elmagazino

Leave a Comment