Γλυκες συνταγες Φαγητο

Αρωματικά vegan αμυγδαλωτά!

Αρωματικά vegan αμυγδαλωτά!

Λίγοι μπορούν να αντισταθούν σε αυτή τη πλούσια γεύση και στο μοσχοβολιστό άρωμα του ανθόνερου! Τα παραδοσιακά νησιώτικα αμυγδαλωτά είναι γνωστά για το καλωσόρισμα μια νέας ζωής, ένα κατεξοχήν νυφιάτικο γλυκό! Τα έχουμε δοκιμάσει σε όλες τις παραλλαγές τους αλλά αυτή η σπιτική συνταγή ξεχωρίζει για την απλότητα, την εύκολη παρασκευή και τη πλούσια γεύση της! Πρόκειται για ένα υγιεινό, ελαφρύ και αρωματικό γλυκό, χωρίς ψήσιμο, ιδανικό για περιόδους νηστείας ή vegan διατροφή!

Υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 400 γρ. αμύγδαλα λευκά
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. ανθόνερο
  • 1 βανίλια
  • προαιρετικά ξύσμα ενός λεμονιού (ακέρωτο)
  • επιπλέον ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Μέθοδος εκτέλεσης:

  • Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα αποφλοιωμένα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν ψιλά, όχι σκόνη.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, την βανίλια και αν θέλουμε το ξύσμα ενός λεμονιού, τέλος προσθέτουμε σταδιακά το ανθόνερο. Ανακατεύουμε ώσπου να αναμιχθούν καλά τα υλικά μας.
  • Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 45-60 λεπτά.
  • Η ζύμη είναι εύπλαστη, πλάθουμε το σχήμα που θέλουμε και τα πασπαλίζουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη.
  • Για να διατηρηθούν φυλάσσεται σε αεροστεγές κουτί ή χωρίς επικάλυψη ζάχαρης άχνης στο ψυγείο για περισσότερο καιρό.

tips:

  • Αν η ζύμη είναι λίγο σφιχτή προσθέστε λίγο ανθόνερο ακόμη ή αντίστοιχα λίγη ζάχαρη άχνη επιπλέον για να δέσει η ζύμη.
  • Μπορείτε να γεμίσετε τα αμυγδαλωτά με ένα ολόκληρο αμύγδαλο ή με ένα κεράσι.
  • Αν σας αρέσουν τα λικέρ ζαχαρώστε ένα κεράσι ή ένα κύβο ζάχαρης εμποτισμένα με λικέρ της αρεσκείας σας και γεμίστε τα αμυγδαλωτά στο κέντρο τους. Η ζάχαρη θα λιώσει και θα μείνει το άρωμα του λικέρ.

σχετικα άρθρα

5 Αγαπημένες σαλάτες για μπουφέ

elmagazino

9 λόγοι να εντάξετε τις αντιοξειδωτικές τροφές στη καθημερινή σας διατροφή!

elmagazino

Πως φτιάχνετε η ζαχαρόπαστα – fondant

elmagazino

Leave a Comment