Αυθεντική συνταγή της πόλης, μουχαλεμπί!
Ένα ελαφρύ γλυκό, με αρώματα μαστίχας και ροδόνερου, μια αυθεντική πολίτικη συνταγή!Αγαπημένο, δροσερό και ιδιαίτερα εύκολο γλυκό της Τουρκιάς αλλά και των αραβικών χωρών.
Υλικά :
- 900 ml. γάλα πλήρες
- 60 γρ. ρυζάλευρο/κόρν φλάουρ
- 120 γρ. ζάχαρη
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1-2 κόκκους μαστίχας
- 1-2 κ.σ. ροδόνερο
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Μέθοδος εκτέλεσης :
- Σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε το ρυζάλευρο με λίγο γάλα.
- Στο μίξερ χτυπάμε την ζάχαρη με την μαστίχα.
- Σε μέτρια φωτιά βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε λίγο από το ζεστό γάλα στο ποτήρι με το ρυζάλευρο,ανακατεύουμε και στη συνεχεία το αδειάζουμε όλο στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τη μαστίχα,το αλάτι και το ροδόνερο, το αφήνουμε να σιγοβράζει για 25-30 λεπτά, ώσπου να πήξει.
- Μοιράζετε σε ατομικά φορμάκια και τα αφήνετε να κρυώσουν.
- Τα βάζετε στο ψυγείο, να παγώσουν καλά περίπου 2-3 ώρες.
- Για το σερβίρισμα, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη,ρόδια,φιστίκια αιγίνης ή γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο.
tips: Εάν θέλετε μπορείτε να ψήσετε κανταΐφι με φρέσκο βούτυρο για βάση του γλυκού σας και να το σιροπιάσετε.
Καλή σας απόλαυση.