Γλυκες συνταγες Φαγητο

Αυθεντική συνταγή της πόλης, μουχαλεμπί!

Αυθεντική συνταγή της πόλης, μουχαλεμπί!

Ένα ελαφρύ γλυκό, με αρώματα μαστίχας και ροδόνερου, μια αυθεντική πολίτικη συνταγή!Αγαπημένο, δροσερό και ιδιαίτερα εύκολο γλυκό της Τουρκιάς αλλά και των αραβικών χωρών.

Υλικά :

  • 900 ml. γάλα πλήρες
  • 60 γρ. ρυζάλευρο/κόρν φλάουρ 
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1-2 κόκκους μαστίχας 
  • 1-2 κ.σ. ροδόνερο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Μέθοδος εκτέλεσης :

  • Σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε το ρυζάλευρο με λίγο γάλα.
  • Στο μίξερ χτυπάμε την ζάχαρη με την μαστίχα.
  • Σε μέτρια φωτιά βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε λίγο από το ζεστό γάλα στο ποτήρι με το ρυζάλευρο,ανακατεύουμε και στη συνεχεία το αδειάζουμε όλο στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε τη μαστίχα,το αλάτι και το ροδόνερο, το αφήνουμε να σιγοβράζει για 25-30 λεπτά, ώσπου να πήξει.
  • Μοιράζετε σε ατομικά φορμάκια και τα αφήνετε να κρυώσουν.
  • Τα βάζετε στο ψυγείο, να παγώσουν καλά περίπου 2-3 ώρες.
  • Για το σερβίρισμα, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη,ρόδια,φιστίκια αιγίνης ή γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο.

tips: Εάν θέλετε μπορείτε να ψήσετε κανταΐφι με φρέσκο βούτυρο για βάση του γλυκού σας και να το σιροπιάσετε.

Καλή σας απόλαυση.

σχετικα άρθρα

Σοκολάτα, πόσα είδη υπάρχουν!

elmagazino

Η τέχνη των cocktails- 7 συνταγές

elmagazino

Πεντανόστιμo νηστίσιμο Εκμέκ κανταΐφι!

elmagazino

Leave a Comment