Ομορφια

Δραστικές συμβουλές κατά την λιπαρότητα των μαλλιών

Δραστικές συμβουλές κατά την λιπαρότητα των μαλλιών

Τα λιπαρά μαλλιά στην πραγματικότητα, είναι απλώς το αποτέλεσμα μιας φυσικής διαδικασίας, οι ρίζες των μαλλιών έχουν σμηγματογόνους αδένες, οι οποίοι εκκρίνουν μια λιπαρή ουσία, το σμήγμα. Μάλιστα, το σμήγμα είναι ωφέλιμο για τα μαλλιά τα διατηρεί  υγιή και απαλά και δεν τα αφήνει να αφυδατωθούν υπερβολικά ή να σπάσουν. Σίγουρα το αποτέλεσμα είναι ενοχλητικό αισθητικά ενώ είναι φρεσκολουσμένα τα μαλλιά να δείχνουν σαν άλουστα.

Μπορούμε όμως να βελτιώσουμε δραστικά  την εικόνα των μαλλιών  μας αν ακολουθήσουμε αυτές τις συμβουλές. θα πρότεινα μάλιστα να εφαρμόσετε όλες τις συμβουλές για σίγουρο αποτέλεσμα!

πηγή

  • Για να αποφύγετε το καθημερινό λούσιμο ,χρησιμοποιήστε κάποιο ξηρό σαμπουάν χωρίς ξέβγαλμα. Ψεκάστε μόνο στις ρίζες και με τα δάχτυλα ανακατέψτε τα μαλλιά σας για τυχόν άσπρα ίχνη. Θαμπώνει ελαφρώς τα μαλλιά αλλά απορροφά την υπερρέκριση σμήγματος και επιτρέπει τη μείωση της συχνότητας ανάμεσα στα λουσίματα χάρη στη σύνθεση του.
  • Το βράδυ βάλτε βρεφικό ταλκ στις ρίζες και το πρωί τινάξτε τα μαλλιά σας ελαφρώς. Επειδή οι σμηγματογόνοι αδένες είναι πιο ενεργοί το βράδυ ,θα βελτιώσετε με αυτό το τρόπο την όψη του κατά πολύ. Κυκλοφορούν ειδικές πούδρες μαλλιών.
  • Να λούζεστε για τον ίδιο λόγο τις πρωινές ώρες πάντα με χλιαρό νερό ,το καυτό ενεργοποιεί την παράγωγη σμήγματος. Να ξεβγάζεται τα μαλλιά σας πολύ καλά ,ιδανικό στο τελευταίο ξέβγαλμα με δροσερό νερό το οποίο κλείνει τους πόρους και βοηθά στην καταπολέμηση της λιπαρότητας.
  • Αποφύγετε οποιαδήποτε επαφή με υψηλή θερμοκρασία από σεσουάρ η ισιωτικό σίδερο (όπως και στο ζεστό νερό) υποστηρίζει την λιπαρότητα των μαλλιών.
  • Η βαφή μαλλιών βοηθά γιατί ξηραίνει τις ρίζες και επιβραδύνει την έκκριση του σμήγματος. Ανήκετε στις τυχερές αν κάνετε ντεκαπάζ ή ανταύγειες απαλλάσσεστε οριστικά έως ότου μακρύνουν ξανά οι ρίζες.
  • Μη ξεχνάτε ότι είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε μαλακτική ή μάσκα μαλλιών (μικρή ποσότητα), αλλά μόνο στις άκρες και όχι στη ρίζα, ξεπλένεται πάντα πολύ καλά . Σκουπίζετε απαλά τα μαλλιά σας με «ταμποναριστές» κινήσεις, χωρίς να υπάρχει τριβή της πετσέτας με τις ρίζες του τριχωτού της κεφαλής.
  • Αλλάζετε πολύ συχνά πετσέτα μαλλιών όπως και μαξιλαροθήκη .Να πλένετε πριν από κάθε χρήση την βούρτσα σας για να είναι πάντα καθαρή και να μην υπάρχει καμία προηγούμενη λιπαρή ουσία στα φρεσκολουσμένα μαλλιά σας.
  • Αλλάξτε κάποιες διατροφικές συνήθειες ,μην τρώτε ανθυγιεινά προτιμήστε πολλά φρούτα και λαχανικά συμβουλευτείτε τον διατροφολόγο σας εστιάζοντας στο πρόβλημα.
  • Προτιμήστε τις μπούκλες για περισσότερο όγκο στη ρίζα ή κάποιο τύπο κουρέματος όπως έντονο φιλάρισμα που κρύβουν τις ατέλειες σε αντίθεση με το ίσιο και λείο μαλλί. Το καλοκαίρι μάλιστα μπορείτε να υιοθετήσετε το wet look ή απλά βάλτε μια κορδέλα στα μαλλιά. Για να αποφύγετε το καθημερινό λούσιμο κάθε δεύτερη μέρα, κάντε πλεξούδες ή αλογοουρές.
  • Αποφύγετε να πιάνετε συνεχώς τα μαλλιά σας.
  • Προτιμήστε φαρμακευτικά προϊόντα με φυσικά φύκια ή βότανα κατά της λιπαρότητας που ρυθμίζουν την έκκριση του σμήγματος όπως σαμπουάν πίσσας, άργιλο, χαμομήλι, τσουκνίδα, σάλβια , δεντρολίβανο και βήχιο. Συνδυαστικά ξεβγάζεται με ξύδι και νερό ( 1 lt νερο/1/2 κούπα ξύδι). Δίνει λάμψη στα μαλλιά καταπολεμά την λιπαρότητα και μην φοβάστε δεν μυρίζει καθόλου όταν στεγνώσουν.

Σε πολύ έντονες περιπτώσεις συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας για την λιπαρότητα των μαλλιών σας.Μην επιτρέπετε σε τίποτα να σας χαλάσει την διάθεση αλλά και την εμφάνιση.

Καλή επιτυχία.

 

 

 

 

 

σχετικα άρθρα

Γιατί πέφτουν τα μαλλιά σας κάθε φθινόπωρο? Τρόποι αντιμετώπισης!

elmagazino

Υπέροχες τσάντες κόμπου diy!

elmagazino

Πως να φτιάξετε λαιμό με σταθερά και ελαστικά υφάσματα!

elmagazino

Leave a Comment