LifeStyle Γλυκες συνταγες Φαγητο

Η βασική συνταγή για γρανίτα κάθε γεύσης!

Η βασική συνταγή για γρανίτα κάθε γεύσης!

Η γρανίτα είναι το light υποκατάστατο του παγωτού, ικανή να ικανοποιήσει τη λαχτάρα μας για παγωμένο γλυκό, χωρίς να δώσει τις θερμίδες των λιπαρών.

Αφράτη, φρουτώδης, αρωματική, χρωματιστή, παγωμένη μας ξεδιψά και μας γλυκαίνει  ταυτόχρονα.

H γρανίτα κατάγεται από τη Σικελία και είναι ένα μισο-παγωμένο ποτό που πίνεται με καλαμάκι, αν και συνηθίζεται  να τρώγεται  και με κουτάλι. Η υφή του είναι σαν λεπτοσπασμένος  πάγος.

Αν την ετοιμάσετε σε παγωτομηχανή θα έχετε πιο βελούδινη υφή από το να παγώσετε το μίγμα απλώς στην κατάψυξη.

Η συνταγή που σας δίνω ισχύει για όποια γρανίτα θέλετε να φτιάξετε. Είτε φτιάχνεται από πολτό φρούτου είτε από χυμό. Μπορείτε, επίσης,  να παγώσετε τη γρανίτα σε παγοκύστες κάνοντας παγάκια γρανίτας. Θρυμματίστε τα και απολαύστε τα σκέτα, με σόδα ή με το αγαπημένο σας ποτό.

Φανείτε δημιουργικοί και αφήστε τη γεύση σας να διαλέξει τα υλικά (για τις 2 κούπες φρούτου/χυμού/ροφήματος).

Απίθανοι συνδυασμοί γρανίτας:

  • Πολτοποιείστε στο μπλέντερ φράουλες μαζί με μερικά φύλλα φρέσκο δυόσμο και 2 κουταλιές της σούπας Cointreau.
  • Στίψτε λεμόνια,  προσθέστε γκρέιπ φρουτ και  αρωματίστε το σιρόπι της ζάχαρης με φρέσκο δενδρολίβανο.
  • Πολτοποιείστε πεπόνι μαζί με φύλλα βασιλικού και 2 κουταλιές της σούπας grapa.
  • Ετοιμάστε γρανίτα δυόσμου, αλέθοντας φρέσκο δυόσμο με νερό και χυμό λεμονιού.
  • Ετοιμάστε γρανίτα καφέ, με δύο κούπες καφέ φίλτρου και 2 κουταλιές της σούπας λικέρ Καλούα.
  • Ετοιμάστε γρανίτα λουϊζα, φτιάχνοντας  δυνατό ρόφημα με νερό και λουϊζα. Αφήστε το να κρυώσει, ενισχύστε τη γεύση με το χυμό ενός λεμονιού, μετρήστε 2 κούπες υγρό, ενώστε το με το σιρόπι και παγώστε στον καταψύκτη.
  • Ετοιμάστε γρανίτα καρπούζι, αλέθοντας στο μπλέντερ τη σάρκα του φρούτου και προσθέτοντας 2 κουταλιές σούπας ρούμι.

Η τέχνη των cocktails- 7 συνταγές

Οι επιλογές είναι ατελείωτες, όσα τα υλικά που είναι σε αφθονία γύρω μας και οι επιταγές της γεύσης μας.

Υλικά

Μέθοδος εκτέλεσης

Πολτοποιείστε στο μπλέντερ ή στίψτε τα φρούτα. Μετρήστε 2 κούπες από τον πολτό ή το χυμό του φρούτου.

Ετοιμάστε σιρόπι με 1 κούπα ζάχαρη και 1 κούπα νερό (θα γίνει 1& 1/2 κούπα σιρόπι). Αφήστε το να κρυώσει και προσθέστε το στο φρούτο. Ανακατέψτε καλά, βάλτε το σε μεταλλικό σκεύος στην κατάψυξη.

Σε 6 περίπου ώρες θα έχει παγώσει γύρω γύρω και στη μέση η γρανίτα θα είναι πιο μαλακή. Με πιρούνι, τρυπήστε και ανακατέψτε την. Αφήστε την άλλες 4 ώρες στην κατάψυξη πριν την σερβίρετε.

tips: Αν  θέλετε την χτυπάτε στο μπλέντερ για να γίνει πιο αφράτη.

7 καλύτερες συνταγές με τα πιο δροσερά mocktails

Καλό και δροσερό καλοκαίρι!
via

σχετικα άρθρα

Φανταστικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή!

elmagazino

Πεντανόστιμα νηστίσιμα μπισκότα λεμονιού!

elmagazino

Πάργα: Το νησί της Ηπείρου

elmagazino

Leave a Comment