Γλυκες συνταγες Φαγητο

Η τέχνη των cocktails- 7 συνταγές

Η τέχνη των cocktails- 7 συνταγές

Αν και υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες ,κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά από που ξεκίνησε η μεθυστική μόδα των κοκτέιλ. Μπορεί από τον συνταγματάρχη Carter από τη Βιρτζίνια και τα ξακουστά μείγματα των δικών του αποσταγμάτων, ενώ άλλοι μύθοι μιλάνε για την Coctel, κόρη του Μεξικανού βασιλιά Axolot, η οποία στόλιζε τα ποτήρια των ποτών που σέρβιρε με διαμάντια. Υπάρχουν άλλοι που επιμένουν ότι η επιρρέπεια στην αλχημεία του αλκοόλ ξεκίνησε από την Βρετανία, το μόνο σίγουρο είναι ότι η τέχνη των κοκτέιλ ακολουθεί μέσα στο χρόνο τη δίκη της μόδα στολισμένα περίτεχνα και με μεράκι. Γεύσεις που εξελίσσονται συνεχώς και μας εκπλήσσουν ευχάριστα.

πηγή

  • pina colada
  1. ρούμι
  2. batida di coco
  3. malibu
  4. γάλα
  5. χυμός ανανά

Εκτέλεση : Ανακατεύουμε στο shaker 2 μεζούρες ρούμι με 1 μεζούρα batida di coco,από 1 καπάκι malibu,χυμό ανανά και γάλα. Γαρνίρουμε με μια φέτα ανανά.

  • alexander
  1. κονιάκ
  2. kahlua
  3. γάλα
  4. κανέλα

Εκτέλεση: Παγώνουμε αρχικά ένα ποτήρι Martini. Στο shaker βάζουμε 2 μεζούρες κονιάκ,1 καπάκι kahlua,1 μεζούρα γάλα και πάγο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να παγώσει,σερβίρουμε και γαρνίρουμε με κανέλα.

  • cappucino
  1. kahlua
  2. Malibu
  3. γάλα

Εκτέλεση: Χτυπάμε καλά στο shaker γάλα μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα και προσθέτουμε ένα καπάκι Malibu και πάγο. Στο ποτήρι βάζουμε Kahlua και τριμμένο πάγο. Από πάνω προσθέτουμε την κρέμα και γαρνίρουμε με κανέλα.

  • chocolate martini
  1. βότκα
  2. λικέρ σοκολάτας

Εκτέλεση: Αλείφουμε το χείλος του ποτηριού με λικέρ σοκολάτας. Στο shaker ανακατεύουμε 1 μεζούρα βότκα και 1 μεζούρα λικέρ σοκολάτας και σερβίρουμε στο ποτήρι με πάγο.

  • bloody mary
  1. βότκα
  2. χυμός ντομάτας
  3. χυμός λεμόνι
  4. πιπέρι
  5. αλάτι
  6. tabasco
  7. worcestershire sauce
  8. σέλερι

Εκτέλεση : Ξεκινάμε με 1 καπάκι λεμόνι, προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι και  worcestershire sauce. Στη συνέχεια, βάζουμε 1 μεζούρα βότκα και το χυμό ντομάτας. Ανακατεύουμε καλά, σερβίρουμε με πάγο και γαρνίρουμε με σέλερι.

  • tribeca champagne
  1. σαμπάνια
  2. βότκα
  3. cranberries

ΕκτέλεσηΣε ψηλό ποτήρι σαμπάνιας προσθέτουμε 1 μεζούρα βότκα και αρκετά cranberries.

  • whiskey sour
  1. bourbon (κατά προτίμηση όχι jack daniels)
  2. φυσικός χυμός λεμόνι
  3. μέλι

Εκτέλεση : Βάζουμε στο shaker 2 μεζούρες bourbon, 1 μεζούρα φυσικό χυμό λεμόνι και 1 κουταλιά μέλι. Ανακατεύουμε καλά, σουρώνουμε και σερβίρουμε σε χαμηλό ποτήρι με πάγο. Γαρνίρουμε με μισό λεμόνι ή με κερασάκι.

1 μεζούρα είναι 30 γρ. όσο ένα σφηνάκι

Απολαύστε τις δημιουργίες. Αν θέλετε cocktail χωρίς αλκοόλ πατήστε εδώ.

σχετικα άρθρα

Χριστουγεννιάτικο χοιρινό με πατάτες και κάστανα

elmagazino

Φανουρόπιτα: Η παραδοσιακή Μικρασιάτικη συνταγή με 9 υλικά

elmagazino

Ωρίμανση κρέατος: σε τι ωφελεί

elmagazino

Leave a Comment