Αλμυρες συνταγες Φαγητο

Μούς ταραμοσαλάτα χωρίς ψωμί!

Μούς ταραμοσαλάτα χωρίς ψωμί!

Το ελληνικό χαβιάρι, προέρχεται από τα αυγά του μπακαλιάρου ή του κυπρίνου. Ο ταραμάς έχει τη τιμητική του την Καθαρά Δευτέρα και έρχεται στο τραπέζι μας υπό τη μορφή της ταραμοσαλάτας καθώς συνοδεύει ιδανικά όλα τα σαρακοστιανά εδέσματα. Στο εμπόριο θα βρούμε δυο είδη ταραμά το λευκό και το κόκκινο, τα οποία ωριμάζουν σε ξύλινα βαρέλια. Το φυσικό χρώμα του ταραμά είναι το λευκό, για αυτό θεωρείται ποιοτικά ανώτερος ο λευκός έναντι του κόκκινου. Πρωτοεμφανίστηκε τη δεκαετία του 1950, παράχθηκε μετά από προσθήκες χρωστικών για να προσελκύσει περισσοτερους καταναλωτές. Μετά τις παραδοσιακές συνταγές ταραμοσαλάτας με ψωμί ή πατάτα, έκανε νέα είσοδο η μους ταραμοσαλάτα, με βελούδινη υφή όμοια της σπιτικής παρασκευής της μαγιονέζας. Δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ένα τόσο νόστιμο πιάτο!

Υλικά:

  • 120 γρ. ταραμά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 90 γρ. νερό
  • 80 γρ. χυμό λεμονιού
  • 650 ml ελαφρύ λάδι

Μέθοδος εκτέλεσης :

  • Θα χρειαστούμε δυνατό μπλέντερ.
  • Βάζουμε όλα μας τα υλικά στον κάδο, εκτός από το λάδι και τα χτυπάμε καλά να πολτοποιηθούν.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι με συνεχή ροή, μέχρι να πήξει η ταραμοσαλάτα.
  • Φυλάσσεται στο ψυγείο.

Σερβίρετε ιδανικά με την παραδοσιακή λαγάνα ή με τις πράσινες σαλάτες.

σχετικα άρθρα

Φυτικές στερόλες: 5 τρόποι για να τις εντάξετε στην καθημερινότητα

elmagazino

Κοντοσούβλι, guest star ή πρωταγωνιστής στο πασχαλινό τραπέζι?

elmagazino

Τρουφάκια με κονιάκ

elmagazino

Leave a Comment