Αλμυρες συνταγες

Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης, η παραδοσιακή συνταγή!

Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης, η παραδοσιακή συνταγή!

Ντομάτα, ο βασιλιάς του λαχανόκηπου! Η πιο δημοφιλής καλλιέργεια κηπευτικών και βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής. Η ντομάτα χρησιμοποιείται σε όλες τις κουζίνες ως φρέσκο λαχανικό αλλά και ως σάλτσα σε χιλιάδες συνταγές.

Η Σαντορίνη πέρα από δημοφιλής τουριστικός προορισμός είναι γνωστή και για τις παραδοσιακές συνταγές της, μία από αυτές είναι οι ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης. Πανεύκολη συνταγή με πολύ μικρό χρόνο ετοιμασίας και παρασκευής. Ιδανική επιλογή για ορεκτικό αλλά και για κυρίως πιάτο!

Υλικά συνταγής

  • 7 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 200 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 1 κλωνάρι δυόσμο
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • αλάτι -πιπέρι

Εκτέλεση

  • 1ο Βήμα

    Πλένουμε τις ντομάτες τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε λίγο να στραγγίξουν.

  • 2ο Βήμα

    Ρίχνουμε σε μία λεκάνη τα κρεμμύδια, το δυόσμο, το αλεύρι, τις ντομάτες [να τις στύψετε μην έχουν πολλά υγρά], το τυρί φέτα λιωμένο με ένα πιρούνι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε, το μείγμα μας πρέπει να γίνει αφράτο. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.

  • 3ο Βήμα

    Βάζουμε στο τηγάνι αρκετό λάδι να κάψει. Παίρνουμε με ένα κουτάλι μείγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Το αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν οι ντοματοκεφτέδες και από τις δύο πλευρές.

  • 4ο Βήμα

    Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα πάνω σε χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίξουν και τους σερβίρουμε ζεστούς.

Ιδανικά τους συνοδεύουμε με ένα δροσερό dressing

Καλή σας επιτυχία!

σχετικα άρθρα

Ρυζομπαλάκια γεμιστά με τυρί στον φούρνο!

elmagazino

Ζουμερή τυρόπιτα με μπέικον

elmagazino

Πικάντικο κοτόπουλο με κους-κους στο φούρνο!

elmagazino

Leave a Comment