Γλυκες συνταγες Φαγητο

Πανεύκολη γρανίτα κεράσι!

Πανεύκολη γρανίτα κεράσι!

Δεν περιμένουμε ούτε στιγμή! Αγοράζουμε τα κεράσια και σε λίγη ώρα έχουμε μια φανταστική γρανίτα.

Υλικά

  • 500 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένα (καθαρό βάρος)
  • 200 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού

Διαδικασία

Καλύπτουμε ένα ταψί που να χωράει στην κατάψυξη με αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε πάνω τα κεράσια, αφού έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια. Αν δεν χωράνε όλα τα κεράσια σε ένα ταψί, τα απλώνουμε σε περισσότερα. Τα αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 10 ώρες.

Μόλις παρέλθει ο χρόνος, ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν αρχίσει το μείγμα να κοχλάζει, το αφήνουμε στη φωτιά για 5 λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Η βασική συνταγή για γρανίτα κάθε γεύσης!

Μετά τις 2 ώρες, βγάζουμε τα κεράσια από την κατάψυξη και το σιρόπι από το ψυγείο και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ. Αν δεν χωράνε όλα μαζί στο μπλέντερ, τα βάζουμε σε δόσεις. Πολτοποιούμε και μοιράζουμε το μείγμα σε 4 ποτήρια. Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με λίγο δυόσμο.

Κεράσι: ένα από τα πιο ισχυρά, φυσικά αντιφλεγμονώδη !!

via

σχετικα άρθρα

Καρυδωτά, τα θρεπτικά νηστίσιμα γλυκά-Paxxi

elmagazino

Το λεοπάρ κέικ που έχει προκαλέσει φρενίτιδα σκίζει και σε γεύση αλλά και σε εμφάνιση!

elmagazino

Φραγκόσυκα, υψηλή διατροφική αξία! Νόστιμες συνταγές

elmagazino

Leave a Comment