Γλυκες συνταγες Φαγητο

Πεντανόστιμo νηστίσιμο Εκμέκ κανταΐφι!

Πεντανόστιμo νηστίσιμο Εκμέκ κανταΐφι!

Χρόνος προετοιμασίας: 20 Λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:15 Λεπτά

Ένα νόστιμο παραδοσιακό και ελαφρύ γλυκό αλλά κυρίως νηστίσιμο, κατάλληλο για όσους ακολουθούν vegan διατροφή.

Υλικά για 6 Μερίδες:

  • 1/2 κιλό κανταΐφι
  • 1/2 φλ. μαργαρίνη λιωμένο
  • Για την ενδιάμεση κρέμα:
  • 1 συσκευασία /43 γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλιας
  • 660 γρ. ή 3 1/4 φλ. γάλα νηστίσιμο (σόγιας, ρυζιού, αμυγδάλου κ.α)
  • 4-5 κ.σ. ζάχαρη- 45 γρ.
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη προαιρετικά
  • Για την σαντιγί:
  • 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτί φυτική κρέμα
  • 1/4 κ.γ. μαστίχα
  • Για την επικάλυψη:
  • φιστίκια Αιγίνης ή αμύγδαλα
  • Για το σιρόπι :
  • 2 φλ. νερό
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 στικ κανέλας
  • φλούδα ενός λεμονιού
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Για το σιρόπι: Σε μέτρια φωτιά βάζουμε όλα μας τα υλικά, το νερό, τη ζάχαρη, τη κανέλα και τη φλούδα ενός λεμονιού. Μόλις  πάρει μια βράση αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν σιροπιάσουμε το κανταΐφι, τότε αφαιρούμε τη κανέλα και τη φλούδα λεμονιού.
  • Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Απλώνουμε το κανταΐφι σε βουτυρωμένο ταψί, περιχύνουμε το υπόλοιπο βούτυρο από πάνω και το ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου, έως ότου ροδίσει.
  • Όπως βγει από το φούρνο καυτό, με μια κουτάλα μοιράζουμε το κρύο σιρόπι στο ταψί. Αν θέλετε πασπαλίζετε ξηρούς καρπούς πάνω στο κανταΐφι.
πηγή
  • Για την ενδιάμεση κρέμα :
  • Από το γάλα κρατάμε 1/2 φλ. προσθέτουμε όλο το φακελάκι της κρεμάς αραβοσίτου, μαζί με 4-5 κ.σ. ζάχαρη και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε όλο το υπόλοιπο νηστίσιμο γάλα της προτίμησης σας, ανακατεύουμε συχνά.
  • Μόλις βράσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος με τη ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου.
  • Ανακατεύετε καλά και την βάζετε και πάλι πάνω στη φωτιά έως ότου πάρει τη πρώτη βράση, αποσύρετε και ανακατεύετε καλά, σε αυτό το σημείο εάν θέλετε προσθέτετε 1 κ.σ. βούτυρο.
  • Στρώνετε όλη τη κρέμα πάνω στο κανταΐφι.

  • για την σαντιγί:
  • Σε ένα μπολ χτυπάτε με μίξερ τη φυτική κρέμα μαζί με 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη και 1/4 κ.γ. μαστίχα για να αρωματιστεί, περίπου 5-6 λεπτά.
  • Η σαντιγί μας είναι έτοιμη, στρώστε τη στο ταψί και πασπαλίστε με ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας.

Εάν δεν θέλετε να βάλετε καθόλου ξηρούς καρπούς, ολοκληρώστε το γλυκό σας με λίγη αρωματική κανέλα και για γαρνιτούρα γλυκό του κουταλιού κεράσι!

Πριν σερβίρετε αφήστε το γλυκό λίγη ώρα στο ψυγείο να σταθεί και απολαύστε αυτή τη γλυκιά δημιουργία.

πηγή

σχετικα άρθρα

Τέλειες ιδέες για σνακ στην παραλία

elmagazino

Αρωματικά vegan αμυγδαλωτά!

elmagazino

Εύκολες και γευστικές τυροκροκέτες με 3 υλικά

elmagazino

Leave a Comment