Αλμυρες συνταγες Φαγητο

Πικάντικο κοτόπουλο με κους-κους στο φούρνο!

Πικάντικο κοτόπουλο με κους-κους στο φούρνο!

Ένα νόστιμο, πικάντικο αλλά και θρεπτικό πιάτο με χαμηλά λιπαρά, 360 θερμίδες / μερίδα,ένα εύκολο φαγητό που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.

Υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 6 μπουτάκια κοτόπουλο χωρίς πέτσα (χαραγμένα)
  • 2 κ.γ. κάρυ 
  • 2 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. κανέλα 
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. κους-κους
  • 500 ml.  ζωμός κοτόπουλου ζεστό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 50 γρ. σταφίδες (προαιρετικά)
  • μερικά φύλλα κόλιανδρου –
  • τυρί τριμμένο κεφαλοτύρι (προαιρετικά)

Μέθοδος εκτέλεσης :

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς .
  • Φτιάχνουμε τα 500 ml ζωμό κοτόπουλου.
  • Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το σκόρδο με το λάδι και όλα μας τα μπαχαρικά,το αλάτι,το κάρυ,τη πάπρικα,την κανέλα και 100 ml από το ζωμό.
  • Σε ένα ταψάκι βάζουμε το κοτόπουλο και το αλείφουμε με την πάστα των μπαχαρικών.
  • Το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 30 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο ,ξεσκεπάζετε και ψήνετε για επιπλέον 15 λεπτά έως ότου πάρει χρώμα. Βεβαιωθείτε πως έχει ψηθεί καλά.
  • Ωστόσο βάζουμε το κους-κους σε ένα μπολ, προσθέτουμε 400 ml ζεστό ζωμό του κοτόπουλου και το αφήνουμε να “σταθεί” για 10-12 λεπτά.
  • Προσθέστε το κους-κους με το ζωμό στο ταψί και ψήστε το για λίγα λεπτά ακόμη.
  • Γαρνίρετε με λίγα φυλλαράκια κόλιανδρου και τυρί, σερβίρετε σε  6 μερίδες.

Συνοδέψτε το γεύμα σας με σαλάτα ή με ένα γρήγορο ορεκτικό όπως μπρουσκέτα  :τρίψτε μια σκελίδα σκόρδο επάνω σε φέτες από ψημένη μπαγκέτα,σκεπάστε τις φέτες με ψιλοκομμένες ντομάτες και φρέσκο βασιλικό.

πηγή

tips: Για επιπλέον γεύση και άρωμα μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο από την προηγούμενη μέρα στο ψυγείο, με τα μπαχαρικά, το λάδι και το σκόρδο της συνταγής.

σχετικα άρθρα

25η Μαρτίου, τηγανητός μπακαλιάρος με κουρκουμά!

elmagazino

Αρωματική πορτοκαλόπιτα με σιρόπι

elmagazino

Η καλύτερη συνταγή τσουρέκι βασιλόπιτα – 10 ιδέες διακόσμησης !

elmagazino

Leave a Comment