Ταξιδια

Πρέβελη: Ένα μαγευτικό τοπίο που κόβει την ανάσα (video)

Πρέβελη: Ένα μαγευτικό τοπίο που κόβει την ανάσα (video)

Η παραλία Πρέβελη με το φοινικόδασος, είναι μια από τις διασημότερες και πιο αγαπημένες παραλίες της Κρήτης.

Το όνομά της, καθώς και της ευρύτερης περιοχής, οφείλεται στην ιστορική μονή Πρέβελη που βρίσκεται κοντά, η οποία είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο.

Το φοινικόδασος της Πρέβελης, έκτασης περίπου 40 στρεμμάτων, ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο φοινικόδασος της Κρήτης (με πρώτο εκείνο του Βάι) και σε αυτό συναντάται το είδος του αυτοφυούς κρητικού φοίνικα ή φοίνικα του Θεόφραστου.

Εκτός από φοίνικες στο δάσος υπάρχουν λιγαριές, πικροδάφνες, χαρουπιές, σκίνα και καλαμιές.

Μια βόλτα με τα πόδια ή με θαλάσσιο ποδήλατο κατά μήκος του ποταμού, μέσα από τα φοινικόδεντρα και τις πικροδάφνες μέχρι το φαράγγι αποτελεί μοναδική εμπειρία.

Στην έξοδο του φαραγγιού, εκεί που καταλήγει το ποτάμι Κουρταλιώτης δημιουργώντας ένα δέλτα, βρίσκεται η πανέμορφη παραλία Πρέβελη.

Η παραλία έχει ανοιχτόχρωμη άμμο και βοτσαλωτό βυθό, ενώ τα νερά είναι κρυστάλλινα. Απέχει περίπου 35 χλμ. από το Ρέθυμνο και 10 χλμ. από τον Πλακιά.

Για όσους επιθυμούν να περιηγηθούν σε αυτό το απίθανο μέρος υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνουν. Ο ένας είναι να φτάσει όποιος επιθυμεί με κάποιο μέσο στη Μονή Πρέβελη, να αφήσει το μεταφορικό του μέσο στο πάρκινγκ και να κατέβει τα σκαλιά που οδηγούν στην παραλία. Ο δεύτερος τρόπος είναι ο χωματόδρομος που οδηγεί στο κοντινό Δρυμισκιανό Αμμούδι. Από εκεί είναι μόλις 5 λεπτά περπάτημα, όμως χάνει όποιος το προτιμήσει, την απίθανη θέα από ψηλά.

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, ο κοσμοπολίτικος αέρας και τα μονοπάτια της Τζια θα σας κατακτήσουν!

viavia

σχετικα άρθρα

Τα μαγικά Τρίκαλα – κοντινοί προορισμοί

elmagazino

Λιμένι Λακωνίας: Ένα ξεχωριστό παραθαλάσσιο θέρετρο!

elmagazino

Λίμνη Τσιβλού, δώρο της φύσης!

elmagazino

Leave a Comment