Γλυκες συνταγες Φαγητο

Πραλίνα φουντουκιού σκέτος πειρασμός !

Πραλίνα φουντουκιού σκέτος πειρασμός !

Λαχταριστή γεύση, πλούσιας σοκολάτας όταν την δοκιμάσετε θα το διαπιστώσετε! Σπιτικό, ποιοτικό γλυκό για μικρούς και μεγάλους λάτρες της σοκολάτας! Εύκολη και γρήγορη συνταγή.

πραλίνα φουντουκιού!

πηγή

 Υλικά:

  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. κακάο
  • 100 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 50 γρ. κονιάκ (προαιρετικά)
  • 1 αβγό

Μέθοδος εκτέλεσης :

Βάζουμε σε ένα σκεύος όλα τα υλικά, σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με μίξερ χειρός. Όταν πάρει βράση αποσύρουμε από την φωτιά,δεν αφήνουμε να κάψει το μείγμα. Μόλις δέσει η σος σοκολάτας και γίνει μια ρευστή κρέμα είναι έτοιμη! Την αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει, τόσο απλά και γρήγορα!

Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε καραμελωμένα φουντουκιά στη σος σοκολάτας για να την απογειώσετε!

Υλικά για καραμελωμένα φουντούκια :

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. νερό
  • 100 γρ. φουντούκια

Σε ένα σκεύος βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά, μόλις λιώσουν τα υλικά αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε  τα φουντούκια, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Το βάζουμε πάλι σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ καστανό χρώμα. Τα απλώνουμε σε λαδόκολλα για να κρυώσουν. Τα σπάμε ελαφρώς σε γουδί για τραγανή απόλαυση ή τα χτυπάμε σε μπλέντερ όσο εμείς  θέλουμε και τα προσθέτουμε στην αρχική παρασκευή.

Συνοδεύει άψογα,λουκουμάδες, κρέπες, pancakes ή αρκεί μια επάλειψη και μόνο σε ψωμί, καλή σας απόλαυση!

σχετικα άρθρα

Μοβ τροφές: Θαυματουργές!

elmagazino

Γαλλική κουζίνα: 7 όροι και τεχνικές που δεν γνωρίζετε

elmagazino

Το μυστικό για να σας «κρατάνε» οι μπανάνες

elmagazino

Leave a Comment