Ιδιοτητες τροφιμων Φαγητο

Πως επιδρούν οι τροφές στα κύτταρα, ποιες τροφές λιώνουν το λίπος.

Πως επιδρούν οι τροφές στα κύτταρα – Ποιες τροφές λιώνουν το λίπος.

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο, δυο άνθρωποι να τρώνε την ίδια ποσότητα φαγητού, ο ένας να παχαίνει ενώ ο άλλος να παραμένει λεπτός. Ο παχύς άνθρωπος διαθέτει εκ γενετής στον οργανισμό του περισσότερα λιποκύτταρα από ότι διαθέτει ο λεπτός. Όσα περισσότερα τέτοια κύτταρα έχει κανείς, τόσο περισσότερο λίπος αποθηκεύεται. Είναι μια βιολογική κατάσταση που δεν μπορεί να αλλάξει. Το λίπος όμως δεν είναι απαραίτητο να παραμείνει στα κύτταρα σας, διότι έχετε την δυνατότητα να αλλάξετε την διατροφή σας.

Διαβάστε ακόμα: Η θέση των Δημητριακών Ολικής Άλεσης σε μία Χορτοφαγική Διατροφή

Για να διώξετε το λίπος από το σώμα σας πρέπει να μάθετε ποια φαγητά να αποφεύγετε και ποιες είναι οι μαγικές τροφές που λιώνουν οριστικά το λίπος από τα κύτταρα. Υπάρχουν κατάλληλες τροφές που ενεργοποιούν το βιολογικό σύστημα και τονώνουν το νωθρό μεταβολισμό. Για να αρχίσει αυτή η διαδικασία πρέπει να αυξήσετε τις δραστηριότητες σας ενώ καταναλώνετε κατάλληλες τροφές για να λιώνετε το λίπος.

Τροφές που καταπολεμούν το λίπος

  • Τα εσπεριδοειδή, (τα πορτοκάλια ,τα γρειπ-φρουτ,τα μανταρίνια και τα λεμονιά) λόγω της πλούσιας σύνθεσης τους σε βιταμίνη C περιορίζουν το λίπος, το ρευστοποιούν σιγά σιγά ως συνέπεια αποβάλλεται από τον οργανισμό μας.
  • Η σόγια, περιέχει ένα πολύ σημαντικό θρεπτικό συστατικό την λεκιθίνη που δρα σαν φράγμα για το λίπος. Διαλύει τα συσσωρευμένα λίπη ενώ αποτρέπει την είσοδο νέων.
  • Τα μήλα και τα μούρα, περιέχουν πηκτίνη, ένας φυσικός εχθρός του λίπους. Η μεγαλύτερη ποσότητα πηκτίνης υπάρχει στη φλούδα των περισσοτέρων φρούτων κυρίως στα μήλα και τα μούρα. Η πηκτίνη στον οργανισμό απορροφά νερό, έτσι παρασύρει την ποσότητα λίπους που μπορούν να απορροφήσουν τα λιποκύτταρα, με αυτό το τρόπο ελέγχεται η συσσώρευση τους. 
  • Το λάδι σκόρδου, διαθέτει αντιβιοτικές ικανότητες ενώ σκοτώνει τα βακτηρίδια που προκαλούν μολύνσεις στον οργανισμό, με αυτό το τρόπο προστατεύει τα κύτταρα ενώ τα καθαρίζει από το περιττό λίπος.  
  • Το καρότο, η καροτίνη αποτελεί σημαντική πηγή βιταμίνης Α. Όχι μόνο τρέφει τους ιστούς και τα κύτταρα, αλλά οι χημικές αντιδράσεις της απελευθερώνουν μια ουσία που βοηθά να αποβληθούν τα λίπη από τον οργανισμό.
  • Το σέλινο, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ασβέστιο, σε μαγνήσιο και σε σίδηρο. Το ωμό σέλινο δραστηριοποιείτε στους ενδοκρινείς αδένες, οι ορμόνες που εκκρίνουν οι αδένες διαλύουν το λίπος των κυττάρων.
  • Το μηλόξιδο, αυξάνει το μεταβολισμό ενώ ενεργεί σαν δυναμίτης που καθαρίζει τους ιστούς από τα κατάλοιπα του λίπους.
λίπος
πηγή

Να τρώτε τακτικά: λαχανικά, φυτικές ίνες, φρούτα, γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά, άπαχα κρέατα, ψάρια, αυγά, ξηρούς καρπούς, αφέψημα.

Να αποφεύγετε: οτιδήποτε περιέχει ζάχαρη, το περίσσιο αλάτι, το αλκοόλ τα αναψυκτικά, τα τηγανητά, τσιπς.

Και μην ξεχνάτε, το νερό αποτελεί την απαραίτητη πηγή για τη ζωή των κυττάρων και την ομορφιά του δέρματος.

σχετικα άρθρα

Βιταμίνη D, συμπτώματα που δείχνουν έλλειψη & οι καλύτερες φυσικές πηγές για τη διατροφή!

elmagazino

7 καλύτερες συνταγές με τα πιο δροσερά mocktails

elmagazino

Σαλιγκάρια, μεζές από άλλο…πλανήτη!

elmagazino

Leave a Comment