Αλμυρες συνταγες Φαγητο

Πως να φτιάξετε μόνοι σας κύβους λαχανικών!!!

Πως να φτιάξετε μόνοι σας κύβους λαχανικών!!!

Ετοιμάσετε τους δικούς σας κύβους λαχανικών με φυσικά υλικά χωρίς συντηρητικά. Όταν κρυώσει, διατηρείται φρέσκο στο ψυγείο για 3 μήνες! Νομίζω πως αξίζει τον κόπο να ασχοληθείτε μια ώρα και να νοστιμίζετε τα φαγητά σας με ποιοτικά λαχανικά. Χρησιμοποιούμε  1-2 κουτ. του γλυκού ανά 500 γρμ . νερό για να φτιάξουμε ζωμό λαχανικών. Το αλάτι μπορεί να σας φανεί πολύ (είναι το ίδιο αλμυρά όπως τα συσκευασμένα) το χρησιμοποιούμε σε αυτή τη ποσότητα ως φυσικό συντηρητικό του μείγματος ώστε να μην χαλάσουν τα λαχανικά μας. Πάμε να δούμε πως φτιάχνετε.

Δείτε ακόμη: Τι πρέπει να φάμε έπειτα από μια τροφική δηλητηρίαση;

πηγή

Δείτε επίσης: Μοβ τροφές: Θαυματουργές!

Υλικά :

  • 50 γρμ παρμεζάνα τριμμένη
  • 200 γρμ σέλερι
  • 250 γρμ καρότα
  • 100 γρμ κρεμμύδια
  • 100 γρμ ντομάτες
  • 150 γρμ κολοκυθάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 γρμ φρέσκα μανιτάρια
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Ανάμεικτα φρέσκα βότανα ( βασιλικό, φασκόμηλο ,δεντρολίβανο) μόνο τα φύλλα
  • 4-5 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό
  • 120 γρμ χοντρό θαλασσινό αλάτι
  • 30 γρμ ξηρό λευκό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο



Μέθοδος εκτέλεσης :

  • Πλένουμε καλά όλα μας τα υλικά, ιδανικά θα ήταν να τα αφήνατε για 15 λεπτά σε μια λεκάνη με νερό και λίγο ξίδι (με αυτό το τρόπο αφαιρούνται όλα τα φυτοφάρμακα). Αλέθουμε στο μπλέντερ όλα τα λαχανικά όπως και τα βότανα τα βάζουμε όλα μαζί σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλάτι, το κρασί, το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να σιγοβράζει για 45 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε και το τελευταίο μας υλικό, την παρμεζάνα ανακατεύουμε και είναι έτοιμο!
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε αεροστεγές βάζο και το αφήνουμε να κρυώσει. Αν προσθέσετε παραπάνω μανιτάρια, φτιάχνετε με τον ίδιο τρόπο κύβους μανιταριών.

Καλή σας επιτυχία !

 

σχετικα άρθρα

Σπανάκι: Μια τροφή δυναμίτης για το ανοσοποιητικό

elmagazino

7 καλύτερες συνταγές με τα πιο δροσερά mocktails

elmagazino

Κρασί: Ποιο είδος ταιριάζει με τα ψητά σχάρας;

elmagazino

Leave a Comment