Γλυκες συνταγες Φαγητο

Σπιτικό φιστικοβούτυρο σε 5 λεπτά

Σπιτικό φιστικοβούτυρο σε 5 λεπτά

Τα φιστίκια ή αραχίδες είναι για πολλούς, ένας από τους μεγαλύτερους πειρασμούς, είναι γνωστό ότι όταν αρχίσουμε να τρώμε φιστίκια δύσκολα μπορούμε να σταματήσουμε. Είναι πλούσια σε βιταμίνες  περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες, μονοακόρεστα – πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, ιχνοστοιχεία, πρωτεϊνες και φυτικές ίνες. Όσο πλούσια σε βιταμίνες είναι  οι αραχίδες άλλο τόσο είναι και σε θερμίδες για αυτό επιβάλλεται προσοχή. Το φιστικοβούτυρο δεν είναι άλλο από το πολτό των φιστικιών, πολύ δημοφιλές στην Αμερική και την Βρετανία ως επάλειμμα σε ψωμί.

πηγή

Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε το δικό σας φιστικοβούτυρο ,ένα ορεκτικό με μεγάλη πηγή ενέργειας, με 3 υλικά μόνο! Μια πρόταση για ένα πιο υγιεινό πρωινό για μικρούς και για μεγάλους. Αποκτήστε ένα μεγάλο βάζο λαχταριστού φιστικοβούτυρου με πολύ μικρο κόστος συγκριτικά με του εμπορίου.

Θα χρειαστείτε :

  • 500 γρ. αλατισμένα φιστίκια
  • 2 κ.σ. φυτικού ελαίου (φιστικέλαιο, φοινικέλαιο, σησαμέλαιο ή καλαμποκέλαιο, κ.α.)
  • 1 κ.σ. μέλι

πηγή

Πως το φτιάχνουμε :

Σε ένα μίξερ χτυπάμε τις αραχίδες για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, το έλαιο και το μέλι μέχρι να γίνουν μια παχύρρευστη κρέμα περίπου 5 λεπτά ακόμη. Είναι έτοιμο προς κατανάλωση, φυλάσσεται στο ψυγείο για δυο μήνες.

Το φιτσικοβούτυρο αποτελεί βάση για πολλές συνταγές, σε κέικ, σε σάλτσες, σε μπισκότα, σε γεμιστά σοκολατάκια αλλά είναι εξίσου απολαυστικό ακόμη και σκέτο με το κουτάλι !

*Προτιμήστε ελαφριά φυτικά έλαια με λεπτή διάφανη υφή. Το φοινικέλαιο σε σχέση με τα υπόλοιπα που είναι πιο ακριβά στη παραγωγή τους, έχει κατηγορηθεί περισσότερο λόγω αυξημένου παλμιτικού οξέος, που είναι το βασικό κορεσμένο λίπος στο φοινικέλαιο, συμβάλλει στην εμφάνιση καρδιοπαθειών. Διεθνείς υγειονομικές αρχές πιέζουν για τη μείωση του στις βιομηχανίες τροφίμων ενώ ο εκπρόσωπος της ασφάλειας τροφίμων της  Ευρωπαϊκής Ένωσης τόνισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει καθολική απαγόρευση του φοινικέλαιου, αλλά ρύθμιση των ορίων ασφαλούς κατανάλωσης.

σχετικα άρθρα

Ζουμερή τυρόπιτα με μπέικον

elmagazino

Πεντανόστιμo νηστίσιμο Εκμέκ κανταΐφι!

elmagazino

Φυσικά ή τεχνητά υποκατάστατα ζάχαρης

elmagazino

33 Σχόλια

Leave a Comment