Γλυκες συνταγες

Συκομαΐδα Κέρκυρας, αρωματικό παραδοσιακό γλυκό!

Συκομαΐδα Κέρκυρας, αρωματικό παραδοσιακό γλυκό!

Λίγα λόγια για τη συνταγή

Κερκυραϊκό σπιτικό γλύκισμα σε σχήμα πλακουτσωτού μπιφτεκιού που γίνεται από ξερά σύκα, ζυμωμένα με ούζο και πιπέρι. Τα ξερά σύκα χρησιμοποιούνται σε πολλά μέρη της Ελλάδας σε παραδοσιακά γλυκίσματα, ωστόσο ο συνδυασμός τους με ούζο και πιπέρι κάνει την κερκυραϊκή συκομαΐδα πολύ ιδιαίτερη.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό (γύρω στα 4 φλιτζάνια) σύκα ξερά
  • 220ml ούζο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαραθόσπορος, κοπανισμένος στο γουδί
  • 2 κουταλιές της σούπας πιπέρι μαύρο, χοντροκοπανισμένο
  • ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι
  • φρέσκα φύλλα από καστανιά ή φρέσκα αμπελόφυλλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε και πετάτε τα κοτσάνια από τα σύκα. Κόβετε τα σύκα σε μικρά κομμάτια, σχεδόν σαν κιμά.Τοποθετείτε τα φρούτα σε ένα μπολ.
  2. Βράζετε το ούζο σε μια μικρή κατσαρόλα για πέντε λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνετε το ούζο, το μαραθόσπορο, το πιπέρι και το ξύσμα στα σύκα και ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζετε και αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 24 ώρες. 
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 °C. Σχηματίζετε μικρούς δίσκους με το μείγμα. Τυλίγετε στα φύλλα  και ψήνετε για 10’ – 12’, ίσα ίσα για να σκληρύνουν λίγο. Μόλις κρυώσουν, αποθηκεύετε σε τσίγκινο κουτί  σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος.

Σύκο: το φρούτο με τα 9 οφέλη για την υγεία μας

Συμβουλή

Για να σερβίρετε, τις ξετυλίγετε. Ταιριάζουν εξαιρετικά με παγωτό βανίλια, καθώς επίσης με ήπια ελληνικά  τυριά, όπως το μανούρι.  

via

σχετικα άρθρα

Δυο φανταστικές συνταγές για Σπιτικά Αναψυκτικά

elmagazino

25 ιδέες διακόσμησης πασχαλινών αυγών χωρίς βαφή!!

elmagazino

Το λεοπάρ κέικ που έχει προκαλέσει φρενίτιδα σκίζει και σε γεύση αλλά και σε εμφάνιση!

elmagazino

Leave a Comment