Γλυκες συνταγες Φαγητο

Τα πιο παράξενα γλυκά του κόσμου!

Τα πιο παράξενα γλυκά του κόσμου!

Ακούγοντας τη λέξη γλυκό, συνήθως μας έρχεται στο μυαλό μία σοκολατίνα, μία τάρτα, μία κρέπα, στην πιο απλή περίπτωση…ένα κομματάκι σοκολάτα βρε αδερφέ.  Μπορεί όμως το κοτόπουλο να αποτελέσει βασικό συστατικό σ’ ένα γλυκό, το τσίλι να αντικαταστήσει τη ζάχαρη άχνη και το φασόλι το αμύγδαλο;

Μα φυσικά και μπορεί αφού παρακάτω θα σας παρουσιάσω κάποια από τα πιο παράξενα γλυκά του κόσμου.

Khanom Luk Chup- Ταϊλάνδη

Είναι το μάρτζιπαν της Ταϊλάνδης. Αποτελείται κατά κύριο λόγο από ροβίτσα (είδος φασολιού) και γάλα καρύδας. Το σχήμα λαχανικών που τους δίνουν και η γυαλιστερή τους επιφάνεια τα κάνει πιο δελεαστικά στο κοινό.

Wagashi- Ιαπωνία

Είναι το παραδοσιακό ιαπωνέζικο γλυκό σε πολλά σχέδια και χρώματα και συνήθως σερβίρεται με το τσάι. Βασικά συστατικά: azuki beans (είδος κόκκινου φασολιού), ρυζάλευρο, ζάχαρη και άγαρ (φυτική ζελατίνη).

Salty Liquorice (salmiak ή salmiakki)- Φινλανδία

Είναι κάτι σαν ζελεδάκι-τσίχλα με βασικά υλικά τη γλυκόριζα, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη ζελατίνη, χλωρίδιο του αμμωνίου ( αλλιώς αμμωνία άλατος) και μελάσα, στην οποία οφείλεται και το μαύρο χρώμα. Παρότι το όνομά του είναι salty, δεν περιέχει καθόλου αλάτι. Παράγεται σε Σουηδία, Φινλανδία, Νορβηγία, Δανία και Ολλανδία.

Tavuk Göğsü (ταούκ κιοκτσού) –Τουρκία

Είναι κρέμα της ανατολής που περιέχει γάλα, ζάχαρη, πατατάλευρο, ρυζάλευρο, αλάτι και…στήθος κοτόπουλο! Μέσα στην κρέμα βρίσκεται κομμένο σε πολύ λεπτές ίνες. Σερβίρεται με κανέλα.

Salsagheti- Μεξικό

Είναι κάτι σαν gummy noodles, δηλαδή γλυκές λωρίδες συνήθως με γεύση καρπούζι και μία πικάντικη επικάλυψη. Η γεύση που σου αφήνουν είναι καυτερή-γλυκιά-ξινή.

Jalebi, Νότια Ασία

Ένα γλυκό που θα σας θυμίσει… σκουλήκια. Όχι, μην τρομοκρατήστε, δεν πρόκειται για αληθινά σκουλήκια, αλλά για ένα γλυκό φτιαγμένο από τηγανητό μείγμα με αλεύρι (κάτι σαν κουρκούτι), σε διάφορα σχήματα, συνήθως κυκλικά ή σαν pretzel. Το jalebi σερβίρεται ζεστό η κρύο, έχει λαστιχωτή υφή και εξωτερικά περιβάλλονται από επικάλυψη κρυσταλλωμένης ζάχαρης.

Creme de Abacate, Βραζιλία

Αν κατευθυνθείτε αρκετά νοτιότερα του Μεξικού, όμως, στη Βραζιλία, μπορείτε να δοκιμάσετε την creme de abacate, μια κρέμα από αβοκάντο που εγγυάται να ικανοποιήσει την επιθυμία σας για γλυκό, όσο κι αν σας ξενίζει η ιδέα. Περιέχει συμπυκνωμένο γάλα και χυμό lime, ενώ σαν τόπινγκ χρησιμοποιούνται καρύδια και νιφάδες καρύδας και ουσιαστικά αποτελεί το γλυκό «ξαδερφάκι» του γουακαμόλε.

Cendol, Μαλαισία

Εκ πρώτης όψεως, μια μερίδα Cendol μοιάζει με ένα μπολ σούπας…. σκουληκιών.Στην πραγματικότητα, όμως, τα νουντλς που μοιάζουν με σκουλήκια, φτιάχνονται με χρωματιστό ζελέ, ενώ ο ζωμός αποτελείται από γλυκό και νόστιμο γάλα καρύδας. Πέραν, όμως, των βασικών συστατικών του, το γλυκό αυτό -που είναι πολύ δημοφιλές εκτός από τη Μαλαισία και στην Ινδονησία, τη Σιγκαπούρη, την Καμπότζη, το Βιετνάμ, την Ταϊλάνδη κ.ά.- περιέχει συχνά και… κόκκινα φασόλια.

Γρύλοι με σοκολάτα, Ταϊλάνδη

Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν, καθώς τα σοκολατάκια αυτά δεν μοιάζουν με γρύλους, αλλά είναι γρύλοι, με επικάλυψη σοκολάτας. Σίγουρα δεν θα φανταζόσασταν ποτέ τέτοια γέμιση στη σοκολάτα σας, το σίγουρο είναι, όμως, πως είναι τραγανή.

Ζυμαρικά με σοκολάτα, Ιταλία

Στα ζυμαρικά αυτά χρησιμοποιείται σοκολάτα και φουντούκια σαν γλυκιά σάλτσα και σίγουρα πολλοί δυσκολεύονται να δεχτούν την ύπαρξη της σοκολάτας σε ένα τέτοιο πιάτο.

Πηγή

Όταν πρόκειται για φαγητό μπορούν να το κάνουν εκπληκτικό, που σίγουρα θα έχετε τύψεις που το φάγατε. Δεν θα ήταν υπερβολή να τα χαρακτήριζε κανείς έργα τέχνης. Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο χαριτωμένα γλυκίσματα της Ιαπωνίας που σίγουρα δεν ξέρατε ότι υπάρχουν, απολαύστε τα!

Raindrop cake, όπως το αποκαλούν οι Ιάπωνες το οποίο φτιάχνετε από μεταλλικό νερό και αγάρ αγάρ. Ένα εντυπωσιακό γλυκό που έχει ξετρελάνει κόσμο!

via

σχετικα άρθρα

Παγωμένη μους γιαουρτιού με πεπόνι!

elmagazino

4 λόγοι για να εντάξετε το κακάο στη διατροφή σας & 4 αρωματικές συνταγές!

elmagazino

Κρασί: Ποιο είδος ταιριάζει με τα ψητά σχάρας;

elmagazino

Leave a Comment