Γλυκες συνταγες Φαγητο

Τρουφάκια με κονιάκ

Τρουφάκια με κονιάκ

Μια γλυκιά επιλογή με αρωματικό κονιάκ πλούσια,γεμάτη γεύση όλο απόλαυσή ! Μια λαχταριστή μπουκιά με την αντιφατική πικρή γεύση του κακάο που σου αφήνει στο τέλος. Εύκολη συνταγή με άπλα βήματα.

Υλικά:

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 ml κρεμά γάλακτος
  • 1 κ.σ κονιάκ
  • κακάο για την επικάλυψη
  • 1-2 κ.σ. ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη

πηγή

Μέθοδος εκτέλεσης :

  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κουβερτούρα σε μπεν μαρι να λιώσει εντελώς και να σχηματιστεί μια λεία και ομογενή κρέμα.
  • Χτυπάμε σε μίξερ την κρέμα γάλακτος για μερικά λεπτά έως ότου πάρει την μορφή της σαντιγί.
  • Προσθέτουμε στο κατσαρολάκι με την σοκολάτα, την σαντιγί σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να πήξει.
  • Έπειτα χτυπάμε όλο το μείγμα για μερικά λεπτά στο μίξερ για να γίνει αφράτο αλλά και να κρυώσει.
  • Προσθέτουμε το κονιάκ για να αρωματιστεί.
  • Το μεταφέρουμε στο ψυγείο αφού το καλύψουμε με μεμβράνη για 10 λεπτά.
  • Ωστόσο σε ένα σκεύος ρίχνουμε το κακάο κοσκινισμένο με λίγη (περίπου 1 κ.σ) ζάχαρη άχνη .
  • Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα κυλάμε μέσα στο κακάο αναμειγμένο με την ζάχαρη άχνη.
  • Τοποθετούμε τα τρουφάκια μας σε χάρτινα φορμάκια σερβιρίσματος.

tips:

  • Αντί για κονιάκ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρούμι βγαίνουν εξίσου γευστικά.
  • Αντί για κακάο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τριμμένο φουντούκι ή φιστίκι αλεσμένα σαν αλεύρι,εναλλακτικά φρέσκια καρύδα ψιλοκομμένη.

Καλή επιτυχία.

 

σχετικα άρθρα

Το λεοπάρ κέικ που έχει προκαλέσει φρενίτιδα σκίζει και σε γεύση αλλά και σε εμφάνιση!

elmagazino

Σπιτικές καριόκες με λευκή -μαύρη σοκολάτα!

elmagazino

Δύο θρεπτικές και υγιεινές φθινοπωρινές συνταγές

elmagazino

Leave a Comment