Γλυκες συνταγες Φαγητο

Τρουφάκια με κονιάκ

Τρουφάκια με κονιάκ

Μια γλυκιά επιλογή με αρωματικό κονιάκ πλούσια,γεμάτη γεύση όλο απόλαυσή ! Μια λαχταριστή μπουκιά με την αντιφατική πικρή γεύση του κακάο που σου αφήνει στο τέλος. Εύκολη συνταγή με άπλα βήματα.

Υλικά:

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 ml κρεμά γάλακτος
  • 1 κ.σ κονιάκ
  • κακάο για την επικάλυψη
  • 1-2 κ.σ. ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη

πηγή

Μέθοδος εκτέλεσης :

  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κουβερτούρα σε μπεν μαρι να λιώσει εντελώς και να σχηματιστεί μια λεία και ομογενή κρέμα.
  • Χτυπάμε σε μίξερ την κρέμα γάλακτος για μερικά λεπτά έως ότου πάρει την μορφή της σαντιγί.
  • Προσθέτουμε στο κατσαρολάκι με την σοκολάτα, την σαντιγί σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να πήξει.
  • Έπειτα χτυπάμε όλο το μείγμα για μερικά λεπτά στο μίξερ για να γίνει αφράτο αλλά και να κρυώσει.
  • Προσθέτουμε το κονιάκ για να αρωματιστεί.
  • Το μεταφέρουμε στο ψυγείο αφού το καλύψουμε με μεμβράνη για 10 λεπτά.
  • Ωστόσο σε ένα σκεύος ρίχνουμε το κακάο κοσκινισμένο με λίγη (περίπου 1 κ.σ) ζάχαρη άχνη .
  • Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα κυλάμε μέσα στο κακάο αναμειγμένο με την ζάχαρη άχνη.
  • Τοποθετούμε τα τρουφάκια μας σε χάρτινα φορμάκια σερβιρίσματος.

tips:

  • Αντί για κονιάκ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρούμι βγαίνουν εξίσου γευστικά.
  • Αντί για κακάο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τριμμένο φουντούκι ή φιστίκι αλεσμένα σαν αλεύρι,εναλλακτικά φρέσκια καρύδα ψιλοκομμένη.

Καλή επιτυχία.

 

σχετικα άρθρα

Πόσα είδη σοκολάτας υπάρχουν?

elmagazino

Όλα για το Κεφίρ Καύκασου – Κεφίρ νερού

elmagazino

Χριστουγεννιάτικο ψωμί μαργαρίτα με πάπρικα

elmagazino

Leave a Comment