Τρουφάκια με κονιάκ
Μια γλυκιά επιλογή με αρωματικό κονιάκ πλούσια,γεμάτη γεύση όλο απόλαυσή ! Μια λαχταριστή μπουκιά με την αντιφατική πικρή γεύση του κακάο που σου αφήνει στο τέλος. Εύκολη συνταγή με άπλα βήματα.
Υλικά:
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 150 ml κρεμά γάλακτος
- 1 κ.σ κονιάκ
- κακάο για την επικάλυψη
- 1-2 κ.σ. ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη
Μέθοδος εκτέλεσης :
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κουβερτούρα σε μπεν μαρι να λιώσει εντελώς και να σχηματιστεί μια λεία και ομογενή κρέμα.
- Χτυπάμε σε μίξερ την κρέμα γάλακτος για μερικά λεπτά έως ότου πάρει την μορφή της σαντιγί.
- Προσθέτουμε στο κατσαρολάκι με την σοκολάτα, την σαντιγί σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να πήξει.
- Έπειτα χτυπάμε όλο το μείγμα για μερικά λεπτά στο μίξερ για να γίνει αφράτο αλλά και να κρυώσει.
- Προσθέτουμε το κονιάκ για να αρωματιστεί.
- Το μεταφέρουμε στο ψυγείο αφού το καλύψουμε με μεμβράνη για 10 λεπτά.
- Ωστόσο σε ένα σκεύος ρίχνουμε το κακάο κοσκινισμένο με λίγη (περίπου 1 κ.σ) ζάχαρη άχνη .
- Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα κυλάμε μέσα στο κακάο αναμειγμένο με την ζάχαρη άχνη.
- Τοποθετούμε τα τρουφάκια μας σε χάρτινα φορμάκια σερβιρίσματος.
tips:
- Αντί για κονιάκ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρούμι βγαίνουν εξίσου γευστικά.
- Αντί για κακάο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τριμμένο φουντούκι ή φιστίκι αλεσμένα σαν αλεύρι,εναλλακτικά φρέσκια καρύδα ψιλοκομμένη.
Καλή επιτυχία.