Plus+

Υγρό γυαλί! Ιδέες για κατασκευές – tips

Υγρό γυαλί! Ιδέες για κατασκευές – tips

Τι είναι το υγρό γυαλί; Είναι ένα πολυμερές υλικό, δύο συστατικών σε υγρή μορφή. Ουσιαστικά είναι είναι μια ισχυρή, διάφανη εποξειδική ρητίνη – κόλλα δύο συστατικών, εξαιρετικής μηχανικής αντοχής και πρόσφυσης, που μετά την σκλήρυνση μας δίνει μια επιφάνεια μεγάλης διαύγειας, σαν γυαλί.
Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως κόλλα για να κολλήσουμε μέταλλα, γυαλιά, κεραμικά, πορσελάνη, ξύλο και πολλά άλλα υλικά ή για την κατασκευή ειδικών διακοσμητικών εφαρμογών με ανάγλυφα αντικείμενα ή την προστασία τους γεμίζοντας τα κενά και τους πόρους.

Σε ποιες επιφάνειες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το υγρό γυαλί; 
Το υγρό γυαλί είναι κατάλληλο για μεγάλη γκάμα υλικών όπως: Χαρτόνι – Ξύλο – Μέταλλο – Πέτρα – Κεραμικά – Πορσελάνες – Διακοσμητικά δάπεδα – DIY κατασκευές – Διακοσμητικά – Κοσμήματα – Τεχνοτροπίες.

Ανάμιξη:
Πριν από την χρήση διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες του προϊόντος και ακολουθήστε πιστά κάθε βήμα για να μπορέσετε να πάρετε ένα καλό αποτέλεσμα. Οι αναλογίες πρέπει να είναι ακριβώς αυτές που ορίζει ο κατασκευαστής. Τις διαβάσατε; Ξεκινάμε…

– Αναμείξτε μόνο όση ποσότητα πρόκειται να χρησιμοποιήσετε άμεσα γιατί το μείγμα αρχίζει να σκληραίνει (ο χρόνος εξαρτάται από το υλικό και την θερμοκρασία περιβάλλοντος).
– Ανακατέψτε με μία σπάτουλα μέχρι τα συστατικά να αναμειχθούν καλά. 
Προσοχή! Δεν θέλουμε να δημιουργηθούν φυσαλίδες, αλλά αν εμφανίστηκαν μην πανικοβάλλεστε απλά φυσήξτε το λίγο και θα εξαφανιστούν. Το διοξείδιο του άνθρακα απ την εκπνοή μας μπορεί να διαλύσει τις φυσαλίδες.

Μπορείτε ακόμα και να χρωματίσετε το υγρό γυαλί, αφού αναμειχθεί, προσθέτοντας χρωστική ή χρώμα ζαχαροπλαστικής. 
Προσοχή! Η ποσότητα χρωστικής που απαιτείται είναι πολύ μικρή ώστε το υγρό γυαλί να να πάρει άλλη απόχρωση αλλά να παραμείνει διάφανο. Μπορείτε να προσθέσετε την χρωστική με την άκρη μιας οδοντογλυφίδας.

Εφαρμογή:
Η προσεκτική προετοιμασία της επιφάνειας είναι σημαντική για να επιτευχθεί άριστο τελείωμα και μεγάλη ανθεκτικότητα.

– Αν εφαρμόζετε το υλικό σε στρώματα θα πρέπει η κάθε στρώση να εφαρμόζεται πριν αρχίζει να πήζει η προηγούμενη για να αποφευχθεί η δημιουργία γραμμών ή μειωμένη διαφάνεια.
– Αν η εφαρμογή γίνει με έκχυση του υλικού φροντίστε το καλούπι να μην έχει διαρροές και ψεκάστε το με καθαρό λάδι σιλικόνης ώστε να μην κολλήσει η δημιουργία σας.
– Αντικείμενα με χαμηλό ειδικό βάρος πρέπει να στερεώνονται για να μην επιπλεύσουν ή μετακινηθούν μέχρι την τελική ωρίμανση του υλικού.
– Αφήστε τώρα το αντικείμενο με το υγρό γυαλί σε προστατευμένο χώρο από υγρασία και σκόνη, για δυο τρεις μέρες.
(Πλήρης ωρίμανση σε 4 – 7 ημέρες ανάλογα με το πάχος της στρώσης και τη θερμοκρασία περιβάλλοντος).

Ιδέες για κατασκευές με υγρό γυαλί:

Διακοσμητικά

Ρητίνη και ξύλο, δημιουργίες που ξεχωρίζουν!

Δάπεδα

Κοσμήματα

Έπιπλα

via

σχετικα άρθρα

Ύπνος: Τι κερδίζετε όταν κοιμάστε στην… αριστερή σας πλευρά!

elmagazino

Οι πιο περίεργες κατοικίες μικροσκοπικών σπιτιών!

elmagazino

Που πάνε τα σκουπίδια στο διάστημα ?

elmagazino

Leave a Comment