Ομορφια

Φυσική μάσκα ομορφιάς βαθιάς ενυδάτωσης

Φυσική μάσκα ομορφιάς βαθιάς ενυδάτωσης

Αν το δέρμα σας χρειάζεται μια “ένεση” ενυδάτωσης ,έχετε στο ντουλάπι σας την τέλεια μάσκα !Μια από τις συχνότερες ανησυχίες στην φροντίδα του δέρματος είναι πως να απαλλαχτούμε από τα σημάδια της γήρανσης .Τα φυσικά υλικά μπορούν να γίνουν ο μεγαλύτερος σύμμαχος στην περιποίηση του δέρματος, ανακαλύψτε τις ευεργετικές τους ιδιότητες!

μάσκα ομορφιάς

πηγή

Μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης ενάντια των ρυτίδων 

Υλικά:

  • 1 κ.σ. άμυλο πατάτας
  • μισό ποτήρι χλιαρό νερό
  • 5 κ.σ. χυμό καρότου
  • 1 κ.σ.καστορέλαιο
  • 1 κ.σ. μέλι

Μέθοδος εκτέλεσης:

  • Βράζουμε καλά λίγο νεράκι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει .
  • Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε 1 κ. άμυλο πατάτας (το βρίσκουμε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα ή σε μεγάλα σούπερ μάρκετ), προσθέτουμε μισό ποτήρι χλιαρό νερό ανακατεύουμε το μείγμα και το βάζουμε σε μπέν μαρί έως ότου γίνει κολλώδες και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Συνεχίζουμε με το καρότο ,το πολτοποιούμε σε αποχυμωτή εάν δεν διατίθεται ,τρίβουμε το καρότο και χρησιμοποιούμε μόνο το χυμό του.
  • Στο μπολ με το άμυλο της πατάτας προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά,5 κ.χυμό καρότου,1 κ. καστορέλαιο και τέλος 1 κ. μέλι. Ανακατεύουμε την μάσκα μας και είναι έτοιμη για χρήση.

Εφαρμογή:

Η χρήση γίνεται σε καθαρό πρόσωπο ,(ιδανικό πριν την εφαρμογή της να χρησιμοποιήσετε την λοσιόν σας) την αφήνετε να δράσει για 20 λεπτά, επαναλαμβάνετε όταν στεγνώνει. Ξεπλένεται με άφθονο νερό ,για καλύτερα αποτελέσματα ταμπονάρετε με αμυγδαλέλαιο μετά το τέλος της διαδικασίας. Η μάσκα δεν φυλάσσεται. Κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος,κρατά το δέρμα φρέσκο και ανανεωμένο,νιώστε την απόλυτη ενυδάτωση!



Ιδιότητες συστατικών της μάσκας:

  1. Το κύριο πλεονέκτημα του άμυλου πατάτας είναι η ευελιξία του ! Είναι  πλούσιο σε βιταμίνη  B,A,E, κάλιο, χαλκό και θείο, ιδανικά στοιχεία για βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας .Δρα απαλά αλλά αποτελεσματικά ενάντια στις ρυτίδες, το δέρμα γίνεται πιο νεανικό και υγιές.
  2. Το καρότο είναι ένα θαυματουργό λαχανικό !εμποδίζει την ξηροδερμία ,την ψωρίαση και άλλα δερματικά προβλήματα. Εκτός από τα υπόλοιπα πολύτιμα συστατικά του είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και έχει αρκετή ποσότητα από βιταμίνες Β1,Β2. Θρέφει ,ενυδατώνει και προσφέρει λάμψη καθώς και σύσφιξη.
  3. Το καστορέλαιο είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα ωμέγα 9 και σε βιταμίνη Ε. Επίσης ενυδατικό προϊόν ,θρέφει και αναπλάθει το δέρμα ενώ το προστατεύει από μολύνσεις και φλεγμονές. Βοηθά στην φυσική παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης ενώ διεισδύει στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος και αναπλάθει τα κύτταρα της.
  4. Το μέλι δεν χρησιμοποιείται μόνο ως γλυκαντική ουσία αλλά έχει ένα σωρό ωφελεί για την επιδερμίδα! Με το πολύπλοκο σύμπλεγμα δραστικών στοιχείων που περιέχει ,μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην περιποίηση,την ανανέωση και την ανάπλαση της επιδερμίδας. Διαθέτει αντιοξειδωτικά , αντιγηραντικά και ενυδατικά συστατικά. Περιέχει αντί μικροβιακές ιδιότητες ,ενώ παράλληλα επιταχύνει την ανανέωση των ιστών κάλλιστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μόνο του!  Επαλείψετε λίγο μέλι στο πρόσωπο και με βρεγμένα χέρια να κάνετε κυκλικές κινήσεις αφήστε το για δέκα λεπτά και ξεπλύνετε.

*Το παραπάνω άρθρο έχει ενημερωτικό σκοπό.Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή, ζητήστε τη γνώμη ενός ειδικού.Το μέλι μπορεί να δράσει ως ευαισθητοποιός ουσία σε άτομα που έχουν τάση για αλλεργίες.

σχετικα άρθρα

Γιατί πέφτουν τα μαλλιά σας κάθε φθινόπωρο? Τρόποι αντιμετώπισης!

elmagazino

Πως να φτιάξετε vicks bath bombs για το κρυολόγημα!

elmagazino

Φτιάξτε το δικό σας serum με φυσικά συστατικά!

elmagazino

Leave a Comment