Ομορφια

Ανακυκλώσετε τα παλιά πουλόβερ σε πλεκτή τσάντα!

Ανακυκλώσετε τα παλιά πουλόβερ σε πλεκτή τσάντα!

Αγαπημένα άνετα πουλόβερ με απαλές, ζεστές υφές σε μοχέρ, κασμίρι 100% μάλλινα. Ιδιαίτερα ευαίσθητα υφάσματα που απαιτούν προσοχή στο πλύσιμο, εύκολα να ξεχειλώσουν ή να μαζέψουν. Μέτα από τέτοιου είδους ατυχήματα θα μπορούσατε να ανακυκλώσετε το “κατεστραμμένο” σας πουλόβερ σε μια πολύ όμορφη τσάντα, δείτε πως!

Θα χρειαστούμε το παλιό μας πουλόβερ, ένα ψαλίδι, κλωστή και βελόνα. Τα υλικά διακόσμησης όπως λουράκι, κρίκους, κουμπιά ή φερμουάρ είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθενός. Η μέθοδος αυτή είναι μια ολόκληρη τσάντα από μάλλινο πουλόβερ!

  • Αφαιρούμε τα μανίκια, ακολουθούμε ακριβώς τη ραφή της ένωσης, έπειτα αφαιρούμε το λαιμό και ράβουμε κατά μήκος το κάτω μέρος της μπλούζας, που επρόκειτο να γίνει ο πάτος της τσάντας.
  • Αφού τη ράψουμε το κάτω μέρος, τη διπλώνουμε στη μέση να βλέπουμε τις πλαϊνές ραφές του πουλόβερ, ώστε να σχηματίσει ένα τρίγωνο. Γυρίζουμε τις μύτες αντικριστά και τις στερεώνουμε με βελόνα και κλωστή.
  • Ανακυκλώστε εύκολα τα παλιά σας ρούχα σε όμορφες μάλλινες και ευρύχωρες τσάντες!

Ένα πολύχρωμο μάλλινο πουλόβερ που μάζεψε στο πλύσιμο, μετατράπηκε σε δυο υπέροχες τσάντες με πολύ μεράκι (χρειάζεται μηχανή για ρέλι στη πρώτη εικόνα). Μπορείτε να συνδυάσετε και διαφορετικά πλεκτά υφάσματα μεταξυ τους.

  • Μπορείτε να ντύσετε τα λουράκια από το ίδιο μάλλινο ή να αναδιπλώσετε (σαν το κίτρινο) και να στερεώσετε δερμάτινα λουράκια με κρίκους, θα τα βρείτε σε καταστήματα με είδη ραπτικής.
  • Μπορείτε να επενδύσετε το εσωτερικό της τσάντας με βαμβακερό ύφασμα όπως στις παρακάτω τσάντες.
  • Αν σας περισσέψει ύφασμα μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και ένα ζεστό λαιμό!

Πως πλένουμε τα μάλλινα σωστά

Τα 100% μάλλινα ρούχα χρειάζονται πλύσιμο στο χέρι με ήπια απορρυπαντικά, χωρίς τρίψιμο. Βυθίζετε σε κρύο προς χλιαρό νερό, ξεπλύνετε με τον ίδιο τρόπο με φρέσκο νερό, στύβετε ελαφρά και απαιτείται προσοχή στο άπλωμα, ιδανικά θα ήταν οριζόντια σε μια απλώστρα έως ότου στραγγίξει μερικώς, για να μην ξεχειλώσει.

σχετικα άρθρα

100% φυσικά αρωματικά σαπούνια προσώπου!

elmagazino

Απίθανες ιδέες διακόσμησης με pom pom!

elmagazino

Δίαιτα DASH: Ρίξτε την πίεση, τρώγοντας

elmagazino

Leave a Comment