Plus+

Βραδιά του Ερευνητή 2019!

Βραδιά του Ερευνητή 2019!

Η «Βραδιά του Ερευνητή» – μια μεγάλη γιορτή για την έρευνα και την επιστήμη – είναι ένας Ευρωπαϊκός θεσμός που έχει σαν στόχο την ανάδειξη του ρόλου του Ερευνητή και την εξοικείωση του κοινού με τον συναρπαστικό κόσμο της έρευνας.

Η φετινή Βραδιά διοργανώνεται σε όλη την Ευρώπη και σε εννέα πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Ξάνθη, Καλαμάτα, Ρέθυμνο και Κόρινθο), την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου. Με το μήνυμα «Επιστήμη για όλους – Επιστήμη για ΣΕΝΑ» η έρευνα θα ανοίξει τις πόρτες της στο ευρύ κοινό, με τρόπο απλό, κατανοητό και απολαυστικό!

Στην Αθήνα, η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» με διοργανωτές τα μεγαλύτερα Ερευνητικά Κέντρα της Αττικής και τη συμμετοχή πολλών ακόμα επιστημονικών ενώσεων και φοιτητικών και μαθητικών ομάδων.

Παράλληλα, τα Ερευνητικά Κέντρα διοργανώνουν μικρότερες και πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις (pre-events) λίγο πριν την κεντρική «Βραδιά του Ερευνητή». Συγκεκριμένα, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (23/9), το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» (25/9), το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (20/9), το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ (26/9) θα παρουσιάσουν σειρά επιστημονικών δρώμενων στους φιλόξενους χώρους τους, ενώ το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» θα επιδείξουν σημαντικές ερευνητικές πρωτοβουλίες στο Λαύριο (20/9). Στόχος τους, οι επισκέπτες κάθε ηλικίας, να γνωρίσουν από κοντά το επιστημονικό έργο τους και να συνομιλήσουν με τους ανθρώπους της έρευνας.

Ο χώρος της γνώσης σας προσκαλεί να τον ανακαλύψετε μέσα από ποικίλες και πρωτότυπες; δράσεις και για μια ακόμη χρονιά η έρευνα θα σε ταξιδέψει παντού αποκαλύπτοντας τα μυστικά της!

Έλα για μια βραδιά να ζήσεις στον ρυθμό της Επιστημονικής Έρευνας!

Για περισσότερες πληροφορίες. www.renathens.gr – www.facebook.com/rengreece

Για επικοινωνία: contact@rengreece.com

Δράσεις του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στη Βραδιά του Ερευνητή 27/09

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού θα διοργανώσει τρεις ειδικές προβολές της διαδραστικής παραγωγής «Περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία» στη ΘΟΛΟ Εικονικής Πραγματικότητας του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και θα παρέχει ελεύθερη πρόσβαση στην έκθεση «Δεινόσαυροι & Τέρατα των Θαλασσών».

«ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ»

Η εντυπωσιακή έκθεση «ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ», η οποία φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», ταξιδεύει τους επισκέπτες σε αρχαίους ωκεανούς και τους συστήνει επιβλητικά προϊστορικά τέρατα: Θαλάσσια ερπετά της Μεσοζωικής Περιόδου, όπως τον Ιχθυόσαυρο (Icthyosaurus), τον Οφθαλμόσαυρο (Ophthalmosaurus), τον Πλειόσαυρο (Pliosaurus), τεράστια κητοειδή, όπως τον «Λεβιάθαν του Μέλβιλ», μία φάλαινα που έτρωγε άλλες φάλαινες, γιγαντιαίους αμμωνίτες (θαλάσσιο μαλάκιο όπως το σύγχρονο χταπόδι, καλαμάρι κ.λ.π.) και πολλά ακόμα εντυπωσιακά και τρομακτικά πλάσματα που κατοικούσαν τους ωκεανούς πριν από εκατομμύρια χρόνια μέχρι τη «Φάλαινα-καρχαρία» και τον «Μεγάλο Λευκό Καρχαρία» της σύγχρονης εποχής. Η έκθεση είναι διαδραστική, εκπαιδευτική και ψυχαγωγική και απευθύνεται σε επισκέπτες όλων των ηλικιών, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται για την εξέλιξη της θαλάσσιας ζωής από την προϊστορική περίοδο μέχρι σήμερα.

Πάρκα για παιδιά: 8 πράσινοι προορισμοί στην Αττική

«ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ» *

Η παραγωγή Εικονικής Πραγματικότητας του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία» προσφέρει μια ολοκληρωμένη περιήγηση στον ιερό χώρο της αρχαίας Ολυμπίας το 2ο αιώνα π.Χ. Μνημεία και ιερά κτήρια ζωντανεύουν, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γίνουν «κοινωνοί» των αγωνισμάτων και των τελετουργιών των Ολυμπιακών Αγώνων και να γνωρίσουν την ιστορία της πόλης. Ο ναός του Δία, υπόδειγμα δωρικού περίπτερου ναού, το Ηραίο, το παλαιότερο μνημειακό οικοδόμημα του ιερού, το Γυμνάσιο, που χρησίμευε για τις προπονήσεις, η Παλαίστρα, το Λεωνιδαίο, χώρος διαμονής των επίσημων επισκεπτών, το Βουλευτήριο, το Στάδιο και άλλα πολλά ιερά κτήρια και χώροι παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της περιήγησης με τη βοήθεια της ζωντανής αφήγησης Μουσειοπαιδαγωγών.

* Για κρατήσεις θέσεων: www.renathens.gr

10 θερινά σινεμά έξω από την Αθήνα που μυρίζουν θάλασσα

via

σχετικα άρθρα

Πως να φτιάξετε χαριτωμένα ζωάκια από κάλτσες!

elmagazino

Ποιο είναι το κατάλληλο δοχείο φαγητού & παγούρι για το σχολείο!

elmagazino

Εντυπωσιακές δημιουργίες με παλιές γραβάτες!

elmagazino

Leave a Comment