Γλυκες συνταγες Φαγητο

Γλειφιτζούρια από τα χεράκια σου!

Γλειφιτζούρια από τα χεράκια σου!

Πολύχρωμα, χαρούμενα και κυρίως με υπέροχη γεύση, τα γλειφιτζούρια και οι καραμέλες είναι αγαπημένη γλυκιά λιχουδιά μικρών και μεγάλων. 

Δείτε ακόμη: Πανεύκολα μπισκότα με 3 μόνο υλικά!

Γλειφιτζούρια, καραμέλες, ζαχαρωτά σε διάφορες γεύσεις και χρώματα συνόδεψαν με τη γλύκα τους ξένοιαστες, παιδικές στιγμές, όπως ο κυριακάτικος περίπατος ή η βόλτα στο λούνα παρκ. «Ονειροπόλησε» ξανά στα χρόνια της χαμένης αθωότητας, δημιουργώντας στο σπίτι τις δικές σου… γλυκοπαγίδες και μοιράσου τες με «παιδάκια» που μπορεί να είναι και συνομήλικα!

Δείτε επίσης: Πανεύκολη συνταγή για bounty σοκολατάκια!

Γλειφιτζούρια με γεύση φρούτων

Υλικά για 20-30 κομμάτια

2 φλ. ζάχαρη

2/3 φλ. σιρόπι γλυκόζης

2/3 φλ. νερό

½ κ.γ. αρωματικό έλαιο με γεύση ροδάκινο ή φράουλα

1-2 σταγόνες κόκκινο υγρό χρωματισμού τροφίμων από βιολογικό τριαντάφυλλο

1 φύλλο αντικολλητική σιλικόνη

Θα χρειαστείς ακόμη

Ξυλάκια για τα γλειφιτζούρια (εάν χρησιμοποιήσεις ξυλάκια για σουβλάκια, κόψε τις αιχμηρές άκρες με ένα ψαλίδι).

Διάφανα σακουλάκια 6-8 cm και πολύχρωμες κορδέλες

Εκτέλεση step by step

  • Βήμα 1: Βάζεις σε μια μικρή κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και την τοποθετείς στη φωτιά.
  • Βήμα 2: Αναδεύεις τα υλικά και αφήνεις το μείγμα να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Άφησέ το να βράσει χωρίς να το ανακατεύεις, μέχρι οι φυσαλίδες του μείγματος να γίνουν πάρα πολλές. Αυτό θα πάρει περίπου 25 λεπτά. Μόλις το χρώμα της κιτρινίσει ελάχιστα, απόσυρε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Βήμα 3: Ανακατεύεις καλά τα αρωματικά έλαια και προσθέτεις 1-2 σταγόνες χρωστικής τροφίμων. Να είσαι προσεκτική γιατί το μείγμα θα βγάλει πολύ ατμό με αυτές τις προσθήκες.
  • Βήμα 4: Όταν οι περισσότερες φυσαλίδες έχουν εξαφανιστεί, απλώνεις μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα πάνω στη σιλικόνη.
  • Βήμα 5: Αφού αδειάσεις όλο το υλικό στη σιλικόνη και πριν παγώσει βάζεις τα ξυλάκια σε κάθε ένα από τα γλειφιτζούρια και τα αφήνεις να κρυώσουν.
  • Βήμα 6: Τυλίγεις ένα προς ένα τα γλειφιτζούρια σε σελοφάν και τα δένεις με μια χρωματιστή κορδέλα. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις γλαστράκια με ένθετα φελιζόλ για να τα στερεώσεις ή να τα τοποθετήσεις μέσα σε γυάλες γεμάτες ζάχαρη.

Μικρά και σημαντικά

  1. Θερμαίνεις τα υλικά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και μην αυξομειώνεις τη θερμοκρασία. Αν έχεις θερμόμετρο μαγειρικής η καραμέλα θα είναι έτοιμη όταν φτάσει τους 160° C.
  2. Θα πρέπει να παρακολουθείς την καραμέλα καθ’ όλη τη διάρκεια παρασκευής της. Καλύτερα να μην έχεις κοντά σου μικρά παιδιά, γιατί τα χειρότερα εγκαύματα γίνονται από την καραμέλα.
  3. Αντί για αρωματικά έλαια μπορείς να χρησιμοποιήσεις ποτό, π.χ. λικέρ, ούζο, κονιάκ, που θα το προσθέσεις 1-2 λεπτά πριν αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  4. Για πιο εύγευστο αποτέλεσμα χρησιμοποίησε νερό φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο.

via

σχετικα άρθρα

Πεντανόστιμo νηστίσιμο Εκμέκ κανταΐφι!

elmagazino

Πρωτότυπα Πασχαλινά pretzel bites!

elmagazino

9+3 έξυπνες ιδέες για υγιεινό κολατσιό στο σχολείο

elmagazino

Leave a Comment