Ομορφια

Δυο φυσικές μάσκες μαλλιών για απόλυτη ενυδάτωση!

Δυο φυσικές μάσκες μαλλιών για απόλυτη ενυδάτωση!

Μέτα το καλοκαίρι τα μαλλιά αφυδατώνονται, φριζάρουν σε συνδυασμό με τις βαφές και τη συχνή χρήση του σεσουάρ οι άκρες αποδυναμώνονται, γεμίζουν ψαλίδα. Η συνολική εμφάνιση τους υστερεί με αποτέλεσμα να καταλήγουμε σε δραστικές αποφάσεις …το κούρεμα. Δεν είναι απαραίτητο να μεταβείτε σε τέτοιες αποφάσεις.

πηγή

Υπάρχουν δυο άκρως φυσικά ενυδατικά συστατικά για τα μαλλιά που προστατεύουν και ενυδατώνουν δραστικά την τρίχα εις βάθος ενώ είναι πολύ φιλικά για τον οργανισμό μας και υπάρχουν στο ντουλάπι μας!

  • Το ελαιόλαδο θρέφει και ενδυναμώνει τα μαλλιά σε βάθος, βοηθά την τρίχα να συγκρατήσει την υγρασία στο εσωτερικό της, αυξάνοντας την ελαστικότητα και την αντοχή της ενάντια στο σπάσιμο και τη ψαλίδα, ενώ αποτρέπει το φριζάρισμα.
  • Το λαδί καρύδας είναι εξίσου δραστικό ενυδατώνει καθώς αναζωογονεί τα μαλλιά και τους χαρίζει λάμψη.

πηγή

Εφαρμόστε τα έλαια εναλλάξ, κάθε φορά από ένα πριν το λούσιμο από την ρίζα έως τις άκρες. Ελάχιστος χρόνος εφαρμογής είναι τα 30 λεπτά, αν αντιμετωπίζετε έντονο πρόβλημα τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα ή ακόμη καλύτερα αφήστε το έλαιο για ένα ολόκληρο βράδυ. Αρχικά επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί, αργότερα για συντήρηση 1-2 φορές το μήνα. Αφαιρείται εύκολα, καλύτερα από ότι φαντάζεστε χρησιμοποιήστε κανονικά το σαμπουάν σας και ξεβγάλετε. Δεν αφήνει ίχνος αρώματος ή λιπαρότητας. Το έχουν παραδεχτοί μεγάλοι κομμωτές, πως τα δυο αυτά ελαία δεν συγκρίνονται με καμιά και μάλιστα ακριβή μάσκα ενυδάτωσης και θρέψης.

tips:

  • Για ένα διάστημα μειώστε το σεσουάρ που καταστρέφει την τρίχα. Ευκαιρία να αλλάξετε λίγο το στιλ σας, κάντε πλεξούδες που προστατεύουν τα μαλλιά, χρησιμοποιήστε αφρό ή κερί φορμαρίσματος μαλλιών για φυσικό αποτέλεσμα.
  • Κόβετε (ελάχιστα) τακτικά τις άκρες των μαλλιών σας, δυναμώνει πολύ τα μαλλιά.
  • Επιλέξτε κάποιο σαμπουάν, μαλακτική κρεμά μαλλιών (conditioner) εντατικής θρέψης και αναδόμησης και στο τέλος περάστε τις άκρες με λίγες σταγόνες καστορέλαιου.
  • Μην ξεχνάτε τα έλαια ελαιόλαδου και καρύδας είναι ΦΥΣΙΚΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ των μαλλιών.

Χρειάζεται υπομονή και επιμονή, το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Ακολουθήστε τις συμβουλές, συνδυαστικά με τα έλαια η ποιότητα των μαλλιών σας θα επιστρέψει σταδιακά και ομαλά.

Νιώστε την διαφορά για  πιο υγιή και λαμπερά μαλλιά με δυο φυσικά συστατικά!

σχετικα άρθρα

Υπέροχες τσάντες κόμπου diy!

elmagazino

Φτιάξτε χαριτωμένα παιδικά clips από πολυμερή πηλό!

elmagazino

8 Μυστικά για να μυρίζετε πάντα Υπέροχα

elmagazino

Leave a Comment