Διακοσμηση Σπιτι

Εντυπωσιακά έργα τέχνης με βρυόφυτα !

Εντυπωσιακά έργα τέχνης με βρυόφυτα!

Μια νέα τάση επικρατεί στο χώρο των σχεδιαστών,κυρίως σε επαγγελματικούς χώρους, σε λογότυπα με βρύα ή Graffiti Moss Art, χρησιμοποιούνται σε κάθε μορφής επένδυσης στους τοίχους, δίνοντας την αίσθηση πως βρίσκεσαι μέσα στη φύση.

Υπέροχα διακοσμητικά σκληρά φυτά, εδώ βεβαία πρόκειται για φύκια, είναι μια μοναδική μορφή άλγης, μοιάζουν με τα βρυόφυτα και ονομάζονται Μπάλες Μarimo. Αποικίες τέτοιων σφαιρών βρέθηκαν να σχηματίζονται μόνο στην Ισλανδία, τη Σκωτία, την Ιαπωνία, την Εσθονία και το 2014 στην Αυστραλία.

Η διεθνής τάση, για πράσινη εσωτερική διακόσμηση, ξεκίνησε από την Αριζόνα με σχεδιαστές να δημιουργούν σε τοίχους τρισδιάστατα έργα. Τα βρύα καθώς και οι λειχήνες, δεν έχουν ρίζες αλλά λεπτές ριζοειδείς δομές, έτσι προσφέρονται γιατί στέκονται κάθετα και αποτελούν εκτός από διακόσμηση, μονωτικά υλικά και ως φυτά απορροφούν τη ρύπανση. Οι πράσινοι τοίχοι είναι εύκολο να διατηρηθούν, αφού τα βρύα και οι λειχήνες είναι σκληρά φυτά και δεν χρειάζονται συχνό πότισμα, εφόσον διατηρείται η κατάλληλη εσωτερική υγρασία τους και δεν είναι εκτεθειμένα στον ήλιο.

Το Moss sphagnum ανήκει σε μια οικογένεια λευκών τύρφης, συνολικά υπάρχουν περίπου 320 είδη αυτού του φυτού στον κόσμο, τα οποία έχουν μεγάλη οικολογική και οικονομική σημασία.

Το Sphagnum (βρύο τύρφης) είναι απαραίτητο συστατικό στην παρασκευή μιγμάτων γης για φυτά εσωτερικού χώρου. Σε ξηρή κατάσταση, τα βρύα sphagnum μπορούν να απορροφήσουν νερό περίπου 20 φορές τη δική τους μάζα, χάρη σε αυτό, η βρύα πήρε το όνομά της “σπαγκνός”, που σημαίνει “σφουγγάρι”. Έτσι, η γη τροφοδοτείτε συστηματικά στις ρίζες των φυτών όταν το έχουν ανάγκη.

Το Moss sphagnum δεν είναι μόνο ένας πολύτιμος βοηθός στην κατασκευή, αλλά μπορεί να χαρακτηριστεί ως το όνειρο ενός καλλιεργητή λουλουδιών. Για παράδειγμα, εάν αφήσετε το σπίτι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορείτε να βάλετε το sphagnum, εμποτισμένο με νερό σε γλάστρες με λουλούδια, διοχετεύει σταδιακά την υγρασία στο έδαφος, έτσι αποτρέπει το ενδεχόμενο να μαραθούν.

Το sphagnum συνήθως αναμιγνύεται με χώμα και το μείγμα χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση φυτών εσωτερικού χώρου, ακόμη και στις ορχιδέες, αναμιγνύονται στις εναέριες ρίζες της, για να ρυθμίζουν την σωστή σύσταση νερού. Μπορείτε να βρείτε μικρές συσκευασίες με βρύα σε φυτώρια.

Εναλλακτικά διατίθενται ξηρά με αντοχή στο χρόνο, (σε βάσεις αλουμινίου ή φελλού), θα τα βρείτε σε καταστήματα για χειροτεχνίες, σε πολλούς χρωματικούς συνδυασμούς, μια εμπειρία ζωντανής φύσης σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Ένα συναρπαστικό υλικό με μεγάλη ευελιξία για πρωτότυπες δημιουργίες! Εντυπωσιακά κομψοτεχνήματα που ταιριάζουν σε όλους τους χώρους.

πηγή

σχετικα άρθρα

Ιδέες διακόσμησης από το βυθό της θάλασσας!

elmagazino

20 Δημιουργικές ιδέες για κλειδοθήκες!

elmagazino

21 Έξυπνες ιδέες για την οργάνωση των βιβλίων σας!

elmagazino

Leave a Comment