Plus+

Εντυπωσιακές ιδέες για καλλωπιστικούς θάμνους!

Εντυπωσιακές ιδέες για καλλωπιστικούς θάμνους!

Οι θάμνοι προσφέρονται για φύτευση κοντά σε θάλασσα ή σε ορεινά σε σκληρές συνθήκες, εξαιρετικά ανθεκτικά καλλωπιστικά φυτά σε μεγάλη ποικιλία, (θάμνοι ανθοφόροι, νάνοι, μικρού ή μεσαίου ύψους) ιδιαίτερης κομψότητας και αντοχής. Ειδικότερα παρουσιάζονται θάμνοι γρήγορης ανάπτυξης κατάλληλοι για φράχτες και θάμνοι αειθαλής – φυλλοβόλοι κανονικής ανάπτυξης κατάλληλοι για γλάστρες και ζαρντινιέρες. Ιδανικά φυτά κηποτεχνίας για φύτευση σε υπαίθριους χώρους, είτε είναι προσωπικοί, είτε επαγγελματικοί ή σε δημόσια πάρκα προσφέρουν θεαματικό αποτέλεσμα!

Εντυπωσιακά έργα τέχνης, μοναδική κηπουρική τέχνη που δημιούργησαν καλλιτέχνες για “καμβά” θάμνους και δέντρα που κοσμούν και ομορφαίνουν τον κόσμο γύρω μας.

  • Ο τρόπος που συνδυάζετε διαφορετικής ανάπτυξης θάμνους είναι αυτός που καθορίζει το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα.
  • Πυξάρι / Buxus sempervirens: Αειθαλής θάμνος με πράσινα, οβάλ φύλλα. Αναπτύσσονται σε κάθε ηλιόλουστη και σκιαζόμενη θέση, ακόμη και σε φτωχά σχετικά ξηρά, αλλά καλά στραγγιζόμενα εδάφη. Είναι ιδανικά για φράκτες, μπορντούρες και σχήματα ενώ φυτεύονται επίσης σε βραχόκηπους και γλάστρες.
  • Πυκνή βλάστηση ιδανική για διαμόρφωση και πράσινους σχηματισμούς, φυτογλυπτική σε μορφές ζώων και ανθρωπόμορφες φιγούρες.
  • Η Αγγελική ή Πιττόσπορο, γνωστή και ως πιττόσπορο, είναι δημοφιλής καλλωπιστικός θάμνος που ξεχωρίζει για τα γυαλιστερά, λεία, δερματώδη φύλλα της. Αν και έχει αργή σχετικά ανάπτυξη, η αγγελική μπορεί να φτάσει σε ύψος τα τέσσερα μέτρα και να σχηματίσει τη μορφή μικρού δέντρου. Ανθοφορεί Μάιο-Ιούνιο σχηματίζοντας μικρά, λευκά λουλούδια που φέρουν ένα διακριτικό άρωμα πορτοκαλιού. Η αγγελική αποτελεί ιδανική επιλογή για φράχτες, αλλά φυτεύεται και ως μεμονωμένο φυτό σε κήπους και σε γλάστρες στα μπαλκόνια.
  • Εμπνευστείτε, διαμορφώστε το κήπο σας σε μια ξεχωριστή φυτογλυπτική όαση!
  • Κύριο χαρακτηριστικό το πυκνό φύλλωμα, κατάλληλο για δημιουργία αξιολάτρευτης κηπευτικής παράστασης, παραδομένο στα χέρια των καλλιτεχνών.
via


Μοναδικές diy ιδέες διακόσμησης κήπου, πατήστε εδώ!

σχετικα άρθρα

Μελέτη ύπνου – σύνδρομο αποφρακτικής άπνοιας ύπνου

elmagazino

10 θερινά σινεμά έξω από την Αθήνα που μυρίζουν θάλασσα

elmagazino

Πώς να φτιάξετε το δικό σας χαρταετό με 4 απλά βήματα!

elmagazino

Leave a Comment