Αλμυρες συνταγες Φαγητο

Ζουμερή τυρόπιτα με μπέικον

Ζουμερή τυρόπιτα με μπέικον

Δοκίμασα πρόσφατα αυτή την εκδοχή της τυρόπιτας με μπέικον ή (πατσαβουρόπιτας με μπέικον) και μου άρεσε πολύ! Πρόκειται για μια σπιτική πίτα πολύ νόστιμη και ζουμερή που διαφέρει από τις γνωστές πίτες. Εύκολη διαδικασία ,με λίγα υλικά με βασικό συστατικό το έτοιμο φύλλο κρούστας και πολύ άπλα βήματα. Είναι παρατηρημένο όσο πιο απλή είναι η συνταγή τόσο πιο γευστική βγαίνει με ξεκάθαρη γεύση.

θα χρειαστούμε :

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 3 αυγά
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 250 γρ. μπέικον
  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • 500 γρ. τυρί μίξ ( κασέρι,κεφαλογραβιέρα,έμενταλ)
  • πιπέρι φρέσκο

Μέθοδος εκτέλεσής :

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε όλο το φύλλο κρούστας.
  • Χτυπάμε τα αυγά με λίγο από το γάλα ,κόβουμε σε λεπτές φέτες το μπέικον ,λιώνουμε το βούτυρο,θρυμματίζουμε τη φέτα και τρίβουμε τα κίτρινα τυριά.
  • Ενώνουμε στα φύλλα κρούστας όλα μας τα υλικά,τα τυριά ,τα αυγά,το βούτυρο,το υπόλοιπο γάλα και στο τέλος τρίβουμε λίγο πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε και η πίτα μας είναι έτοιμη,μεταφέρουμε στο πυρίμαχο σκεύος όλο το μείγμα και το ψήνουμε για μια ώρα.

πηγή 

Η πιο εύκολη σπιτική τυρόπιτα με μπέικον,πολύ εύγευστη και ζουμερή χωρίς καθόλου κόπο. Κόβετε με ευκολία ενώ διατηρεί το σχήμα της.Ζεστή είναι απίθανη με τα τυριά να λιώνουν και το νόστιμο μπέικον αλλά και κρύα τρώγεται το ίδιο ευχάριστα ακόμη και την επόμενη ημέρα.

tips:

  • Αν θέλετε κρατάτε ένα φύλλο κρούστας ,ακολουθείτε τα ίδια βήματα και στο τέλος σκεπάζετε την πίτα με το ολόκληρο φύλλο για καλύτερη εμφάνιση.

Καλή επιτυχία .

 

 

σχετικα άρθρα

Καρπούζι: 15 ιδέες σερβιρίσματος για πάρτι – τα θρεπτικά στοιχεία του

elmagazino

Η καλύτερη συνταγή τσουρέκι βασιλόπιτα – 10 ιδέες διακόσμησης !

elmagazino

Κοντοσούβλι, guest star ή πρωταγωνιστής στο πασχαλινό τραπέζι?

elmagazino

Leave a Comment