Plus+

Η παραλία που φωσφορίζει!!!

Η παραλία που φωσφορίζει!!!

Μία μαγευτική παραλία με λευκή άμμο υπάρχει στο νησί Vaadhoo συγκεκριμένα στις Μαλδίβες. 

Την ημέρα οι επισκέπτες στις Μαλδίβες απολαμβάνουν : τον ήλιο, την χρυσαφένια άμμο και την γαλαζοπράσινη θάλασσα, χίλια νησιά «Ροβινσώνες Κρούσοι», μεγάλες λιμνοθάλασσες με διαφορετικά βάθη και απεριόριστες αποχρώσεις του μπλε και του τουρκουάζ, εκθαμβωτικοί υποβρύχιοι κοραλλένιοι κήποι ένας ιδανικός φυσικός συνδυασμός για τον ιδανικό προορισμό τροπικών διακοπών. Μια αλυσίδα με μαργαριτάρια που απλώνεται στον βαθύ γαλάζιο Ινδικό Ωκεανό. Με την πρώτη ματιά που ρίχνετε σ’ αυτό το συναρπαστικό σύμπλεγμα κοραλλιογενών νησιών, επιβεβαιώνεται η άποψη ότι έχει δύο μοναδικά χαρακτηριστικά, oχι μόνο περιλαμβάνει τα πιο όμορφα εξωτικά νησιά, αλλά το 99% των 90.000 τ.χλμ. της καλύπτεται από θάλασσα.

Το βράδυ όμως συμβαίνει κάτι ακόμη πιο εντυπωσιακό… καθώς μεταμορφώνεται όλο το τοπίο, η άμμος και η θάλασσα φωσφορίζουν!

Η ακτή αυτή ονομάζεται «Sea of Stars» // «Θάλασσα των αστεριών» επειδή εδώ μπορεί κανείς να δει το φαινόμενο του βιοφωτισμού καλύτερα από οπουδήποτε αλλού.
Τα νερά που φωσφορίζουν τα έχουμε συναντήσει σε διάφορες παραλίες του κόσμου (Πόρτο Ρίκο, Μαλδίβες, Καλιφόρνια, Φλόριντα, Τογιάμα κ.α.), τα νερά λαμπυρίζουν το βράδυ, φαινόμενο που οφείλεται σε αμέτρητους οργανισμούς φυτοπλαγκτόν που παρουσιάζουν βιοφωταύγεια.
Διάφοροι μικροοργανισμοί ή φυτοπλαγκτόν, περισσότερο οι δινομαστιγωτές, δημιουργούν βιοφωταύγεια γεγονός που κάνει τόσο το νερό όσο και την άμμο να γίνονται μπλε. Οι μικροοργανισμοί περιέχουν τη χρωστική ουσία λουσιφερίνη, η οποία αντιδρά με το οξυγόνο. Μια ουσία που περιέχεται στα εν λόγω θαλάσσια είδη, δημιουργώντας αυτές τις μπλε αποχρώσεις, σχηματίζουν εικόνες εκθαμβωτικές που δεν ξεχνάς ποτέ!

Όλοι θυμάστε στην ταινία “Η Ζωή του Πι” την μαγική στιγμή του ωκεανού των αστεριών: Life of Pi αμερικανική δραματική περιπέτεια παραγωγής 2012, σε σκηνοθεσία Ανγκ Λι και σε σενάριο του Ντέιβιντ Μαγκί.

σχετικα άρθρα

Πότε ξεκινούν οι εκπτώσεις, για όλο το έτος του 2019!

elmagazino

11 χόμπι που ακονίζουν το μυαλό σύμφωνα με τους ειδικούς!

elmagazino

12 τρόποι να δώσετε νέα ζωή στις παλιές σας πετσέτες

elmagazino

Leave a Comment