Γλυκες συνταγες Φαγητο

Κέικ και νόστιμα κουλουράκια κανέλας νηστίσιμα

Κέικ και νόστιμα κουλουράκια κανέλας νηστίσιμα

Εύκολες συνταγές, ιδανικές για περιόδους νηστείας ή για όσους προσέχουν την διατροφή τους και οι δυο συνταγές αποτελούν ένα υγιεινό πρωινό με τον καφέ μας, τα κουλουράκια είναι τραγανά και πολύ αρωματικά σε αντίθεση με το αφράτο, ζουμερό κέικ! 

Για το νηστίσιμο κέικ.

Υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 3 φλ. τσαγιού αλεύρι φαρίνα
  • ¾ φλ. τσαγιού σπορέλαιο
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη μαύρη
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 6 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 2 βανίλιες
  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 σοκολάτα κουβερτούρα των 125 γρ. προαιρετικά
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα προαιρετικά

Μέθοδος εκτέλεσης:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υγρά και όλα τα στερεά ξεχωριστά.
  • Τα αναμειγνύουμε και ψήνουμε για 45-50 λεπτά. 
  • Λιώνουμε σε μπεν μαρι την κουβερτούρα ή στα μικροκύματα.
  • Όπως βγει ζεστό από τον φούρνο το κέικ μας, περιχύνουμε την λιωμένη κουβερτούρα από πάνω, θα την απορρόφησή αμέσως.
  • Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Μπορείτε να παραλείψετε τη κουβερτούρα και να πασπαλίσετε μόνο ζάχαρη άχνη, όσοι προτιμούν λιγότερη γλυκύτητα στα γλυκά τους να το αφήσετε σκέτο είναι άπλα υπέροχο!

Για τα τραγανά κουλουράκια κανέλας.

Υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κ.γ. κουρκουμά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1/4 κούπας χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού 

Μέθοδος εκτέλεσης:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μίξερ χτυπάμε όλα τα υγρά για 2-3 λεπτά.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά και τα προσθέτουμε στο κάδο του μίξερ, χτυπάμε έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε ότι σχήμα θέλουμε εναλλακτικά ανοίγουμε την ζύμη σαν φύλλο και με τα κουπ πατ ξεχωρίζουμε τα κουλουράκια.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί και τοποθετούμε τα κουλουράκια μας.
  • Ψήνουμε για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.

Όσο πιο λεπτά τα σχηματίσετε, τόσο πιο τραγανό αποτέλεσμα θα έχετε. Μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη σταγόνες κουβερτούρας ή πριν τα βάλετε στο φούρνο να τα πασπαλίσετε με σουσάμι είναι πραγματικά πολύ νόστιμα και μοσχοβολούν κανέλα.

σχετικα άρθρα

Σπιτική γλυκόξινη σάλτσα!

elmagazino

Αυθεντική συνταγή της πόλης, μουχαλεμπί!

elmagazino

Όλα για την κίτρινη Κολοκύθα!

elmagazino

Leave a Comment