LifeStyle Γλυκες συνταγες Φαγητο

Κουραμπιέδες τύπου soft kings !

Κουραμπιέδες τύπου soft kings !

Καλά καταλάβατε,κουραμπιές μαλακός όμοια με τα μπισκότα soft kings. Ένας πρωτότυπος συνδυασμός απόλυτης γεύσης ,που λιώνει στο στόμα ! Η καινοτόμα ιδέα αυτής της συνταγής προέκυψε αυθόρμητα από τον αδερφό μου τον Δημήτρη,σε εκείνον οφείλεται αυτός ο ασυνήθιστος αλλά μακράν πολύ πετυχημένος συνδυασμός.

 

Υλικά:

  • 530 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. φρέσκο βούτυρο (τύπου Κέρκυρας)
  • 125 γρ. ζάχαρη λευκή
  • 250 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ αλάτι
  • 3 κ.σ κονιάκ
  • 2 κ.σ ανθόνερο
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. αμυγδαλόψιχα

Μέθοδος εκτέλεσης :

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο για 5 λεπτά να αφρατέψει,προσθέτουμε την ζάχαρη την λευκή καθως και την καστανή.
  • Στη συνεχεία ρίχνουμε τα αυγά,συνεχίζουμε να χτυπάμε για μερικά ακόμη λεπτά.
  • Ωστόσο καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο (5-7 λεπτά) να βγάλουν τα έλαια τους ,για περισσότερο άρωμα. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Στο μείγμα μας προσθέτουμε το κονιάκ και το ανθόνερο αφού έχουμε χαμηλώσει την ένταση στο μίξερ.
  • Σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Στο τέλος ρίχνουμε το τελευταίο μας υλικό την αμυγδαλόψιχα.
  • Ιδανικά βάζουμε την ζύμη μας στο ψυγείο για 15 λεπτά να κρυώσει ώστε να πλάθετε με το χέρι,διαφορετικά θα έχουμε μια ζύμη μαστιχωτή που χωρίζετε μόνο με κουτάλι .1 κ.σ βγαίνει ακριβώς το μέγεθος των soft kings – 1 κ.γ μικρότερο μέγεθος του κλασικού κουραμπιέ.
  • Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί πλάθουμε μικρά μπαλάκια εαν έχει προηγηθεί ψύξη (η ζύμη φουσκώνει πολύ ) αφήστε χώρο μεταξύ τους.
  • Αν χρησιμοποιήσετε τη ζύμη απευθείας μοιράστε τα στο ταψί με την λαδόκολλα σε μεγάλη απόσταση,το μείγμα απλώνει και φουσκώνει πολύ.
  • Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 9-10 λεπτά μόνο. Ραντίζετε με ανθόνερο όταν είναι ακόμη καυτοί.
  • Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά, έπειτα τα βυθίζετε σε άχνη ζάχαρη.

Πρόκειται για τους πιο μαλακούς, άκρος γευστικούς και αρωματικούς κουραμπιέδες που έχετε δοκιμάσει ποτέ.

Καλή επιτυχία και καλές γιορτές.

 

 

 

 

 

σχετικα άρθρα

Κοντοσούβλι, guest star ή πρωταγωνιστής στο πασχαλινό τραπέζι?

elmagazino

Παραδοσιακά εδέσματα Χριστουγέννων από όλο το κόσμο!

elmagazino

Ξεχάστε τα συμβατικά φακελάκια στο τσάι, γνωρίστε τα πιο πρακτικά diy tea holder!

elmagazino

Leave a Comment