Αλμυρες συνταγες Φαγητο

Εύκολες και γευστικές τυροκροκέτες με 3 υλικά

Οι πιο εύκολες και γευστικές τυροκροκέτες με 2+1 υλικά

Τόση νοστιμιά με τόσο απλά υλικά λες και γίνεται με ένα μαγικό τρόπο! Ιδανικό σνακ για αρχάριους ή για μεζέ της τελευταίας στιγμής. Αποτελεί βασική συνταγή που είναι εξαιρετικά νόστιμη όπως είναι με τα τυριά της αρεσκείας σας. Μπορείτε όμως να κάνετε πολλούς  διαφορετικούς συνδυασμούς με μπαχαρικά,με διαφορετικά είδη τυριών ή με μυρωδικά για επιπλέον γεύση.

Υλικά:

  • 500 γρ. τυρί ή Μιξ 3 τυριών (ρεγκάτο, έμμενταλ, μοτσαρέλα,τσένταρ, γκούντα, γραβιέρα)
  • 1 ασπράδι αυγού
  • προαιρετικά μια πρέζα μοσχοκάρυδο
  • λάδι για το τηγάνισμα

πηγή

Μέθοδος εκτέλεσης :

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ηλιέλαιο.Σε ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε με το ασπράδι αυγού. Φτιάξαμε μια σφιχτή ζύμη, πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια (όσο ένα καρύδι), το μέγεθος τους διπλασιάζεται στο τηγάνι! Μπορείτε να κάνετε μερικές δοκιμές μέχρι να βρείτε το μέγεθος που θέλετε.

 

Συνδυάστε με τις αγαπημένες σας πικάντικες σος ή κέτσαπ. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε στην αρχική ζύμη αλλαντικά (μπέικον,ζαμπόν) ,τυρί φέτα ή ροκφόρ για όσους το προτιμούν , ή άλλα μυρωδικά της αρεσκείας σας όπως άνηθο,δυόσμο,μαϊντανό,ακόμη και ψιλοκομμένα μανιτάρια. Αυτοσχεδιάστε με τα μυρωδικά ή τα μπαχαρικά (όπως μοσχοκάρυδο, κουρκουμά, τζίντζερ, κύμινο) που σας αρέσουν και δημιουργήστε την δικιά σας συνταγή! Ένα πολύ εύκολο και νόστιμο ορεκτικό για μικρούς και μεγάλους καλεσμένους.

πηγή

Είναι απολαυστικά τραγανά απέξω,σχηματίζεται χρυσαφένια κρούστα και μέσα το λιωμένο τυρί όσο είναι ακόμη ζεστά είναι σκέτος πειρασμός! Ανώτερο και από το κλασσικό σαγανάκι ,ωστόσο τρώγονται εξίσου ευχάριστα και όταν κρυώσουν και τα δυο!

ιδέες :

  1. Σε παιδικά πάρτι ή μπούφε μπορείτε να τα περάσετε σε ξυλάκι για σουβλάκι τις τυροκροκέτες ή εναλλάξ με κεφτεδάκια.
  2. Μπορείτε επίσης  να δημιουργήσετε εύκολα ένα εντυπωσιακό πιάτο ,ένα σκαντζόχοιρο .Στρώνετε σε μια πιατέλα μαρούλι,ακουμπάτε μια μπαγκέτα ψωμί στο κέντρο κατά μήκος και με την βοήθεια της οδοντογλυφίδας στερεώνετε μια μια την τυροκροκέτα επάνω στη μπαγκέτα. Βάλτε με τον ίδιο τρόπο 2 τεμάχια κάπαρη για μάτια και τέλος μια ελιά για στόμα. Πάρτε ιδέες και καταπλήξτε τους καλεσμένους σας!
  3. Όποια παραλλαγή και αν ακολουθήσετε, έχουν ένα κοινό μεταξύ τους ,στάξτε μερικές σταγόνες λεμόνι όπως βγαίνουν οι τυροκροκέτες από το τηγάνι ταιριάζει σε όλες τις εκδοχές πολύ !

Καλή επιτυχία σε όλες σας τις δοκιμές !

σχετικα άρθρα

Ποιες τροφές επηρεάζουν την απόδοση των παιδιών στο σχολείο

elmagazino

Ρόδι: Γούρι; Όχι μόνο..!

elmagazino

9+3 έξυπνες ιδέες για υγιεινό κολατσιό στο σχολείο

elmagazino

Leave a Comment