Γλυκες συνταγες Φαγητο

Πως φτιάχνετε η ζαχαρόπαστα – fondant

Πως φτιάχνετε η ζαχαρόπαστα – fondant

Πως φτιάχνετε η περιβόητη ζαχαρόπαστα? Πολλοί θεωρούν πως είναι το πιο δύσκολο υλικό της ζαχαροπλαστικής, όμως στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου! Μια δοκιμή θα σας πείσει, δείτε πόσο εύκολο είναι.

Υλικά:

  • 60 ml  νερό 
  • 14 gr ζελατίνης σε κόκκους
  • 180 γραμμάρια γλυκόζη
  • 15 ml βρώσιμη γλυκερίνη (από φαρμακείο)
  • 1 κουταλιά της σούπας φυτικό βούτυρο
  • 900 γραμμάρια ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 10 σταγόνες  εκχύλισμα βανίλιας 
  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής

Μέθοδος εκτέλεσης:

  • Σε μπέν μαρί βάζουμε τη ζελατίνη σε κόκκους και το νερό, ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη.
  • Προσθέτουμε τη γλυκόζη, τη γλυκερίνη και το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και αποσύρουμε.  Μην βράσει το μείγμα.
  • Βάζουμε τη ζάχαρη άχνη ,τη βανίλια και το μείγμα της ζελατίνης στο μίξερ. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα έως ότου αναμειχθούν όλα μας τα υλικά καλά και σχηματιστεί ένα ζυμαράκι εύπλαστο.
  • Η ζαχαρόπαστα μας είναι έτοιμη ! Την χωρίζουμε σε όσα μέρη θέλουμε  και χρωματίζουμε. Θα πρότεινα επαγγελματικά χρώματα υγρής μορφής εναλλακτικά θα χρειαστείτε περισσότερες σταγόνες χρώματος από τα ερασιτεχνικά για πιο έντονη χρωματική απόδοση.Στρώνουμε μια λαδόκολλα στο πάγκο για να ανοίξουμε το φύλλο της ζαχαρόπαστας (σκεπάζουμε τα υπόλοιπα για να μην ξεραθούν). Τέλος, βουτυρώνουμε τα χέρια μας ελαφρώς για να δουλέψουμε καλύτερα. 
πηγή

Φυλάσσετε για 10 ήμερες (σε μεμβράνη αεροστεγώς) εκτός ψυγείου.
Μπορείτε να φτιάξετε διάφορα στολίδια από τη προηγούμενη μέρα εκτεθειμένα, για να σκληρύνουν. Η συνταγή βγάζει ένα κιλό ζαχαρόπαστα. Η ζύμη της ζαχαρόπαστας είναι εύπλαστη και δουλεύετε ακριβώς όπως το κοινό φύλλο για πίτες, σε λαδόκολλα με πλαστήρι. Αν αφήνει τυχόν ρωγμές, αλείψτε τα χέρια σας με λίγο βούτυρο, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη το πάγκο, ζυμώστε και είναι έτοιμη για χρήση και πάλι! Διακοσμήστε τα γλυκά σας όπως κέικ, βασιλόπιτα, μπισκότα, cup cakes ,τούρτα από παντεσπάνι κ.α. με την δική σας ζαχαρόπαστα!

Αρωματικά vegan αμυγδαλωτά!

σχετικα άρθρα

Τα γλυκά του κουταλιού και τα 22 μυστικά τους…

elmagazino

Παραδοσιακή Μάντζα Νάουσας!

elmagazino

Δημητριακά Ολικής Άλεσης, η θέση τους σε μία Χορτοφαγική Διατροφή

elmagazino

Leave a Comment