Plus+

Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά…

Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά…

Σύντομα θα αλλάξει η ώρα σε θερινή, θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά. Θερινή είναι η αλλαγή της ώρας που ένα κράτος διαλέγει να υιοθετήσει για ένα χρονικό διάστημα του έτους. Η αλλαγή αυτή γενικά είναι κατά μία ώρα μπροστά από την ηλιακή ώρα, βασίζεται σε ένα σύστημα που σκοπό έχει την καλύτερη αξιοποίηση του φωτός της ημέρας για εξοικονόμηση ενέργειας.

Σήμερα το τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού που χρησιμοποιεί τη θερινή ώρα αποτελεί μειοψηφία καθώς σχεδόν όλες οι Ασιατικές και Αφρικανικές χώρες δεν συμμετέχουν.

Μια ώρα μπροστά θα πρέπει να γυρίσουμε όλοι τα ρολόγια μας τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαρτίου 2019. Στις 03:00 τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Μάρτη θα γυρίσουμε το ρολόι μας ώστε να δείχνει 04:00.

Η ώρα αλλάζει μέχρι σήμερα, την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, μία ώρα μπροστά και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, μία ώρα πίσω.

Πρόσφατα, η Επιτροπή Μεταφορών του Ευρωκοινοβουλίου ψήφισε την κατάργηση της αλλαγής της ώρας μετά το 2021. Υπενθυμίζεται η απόφαση της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού θα πρέπει να εγκριθεί και από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο της ΕΕ. 

σχετικα άρθρα

Εντυπωσιακές δημιουργίες με βότσαλα!

elmagazino

Μοναδικές ιδέες διακόσμησης κήπου!!!

elmagazino

Πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε ανάλογα με την ηλικία!

elmagazino

Leave a Comment