Plus+

Σπάνιες εξωτικές ορχιδέες!

Σπάνιες εξωτικές ορχιδέες!

Κατάλευκη ορχιδέα σε σχήμα λευκού ψαροφάγου, της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Ρωσίας! Ένα από τα πιο αξιοζήλευτα, σαγηνευτικά φυτά είναι οι ορχιδέες με τη λεπτή, εξωτική και σπάνια ομορφιά τους αντιπροσωπεύουν την αγάπη, τη πολυτέλεια και τη δύναμη. Η πλειοψηφία των τροπικών φυτών φυτεύεται κυρίως στην Ασία και την Κεντρική και Νότια Αμερική. Ένα μπουκέτο με ορχιδέες δίνει μια αίσθηση μεγαλοπρέπειας και συμβολίζει την ώριμη γοητεία, σε αντίθεση με τα περισσότερα λουλούδια που έχουν πέταλα σε στρογγυλό σχήμα, τα πέταλα της ορχιδέας έχουν γεωμετρικά σχήματα, γεγονός που την καθιστά λουλούδι που προσφέρετε σε ειδικές περιστάσεις και όταν θέλει κανείς να δώσει ένα ιδιαίτερο μήνυμα. Oι ορχιδέες θεωρούνται η επιτομή της σπάνιας ομορφιάς, φέρει εντυπωσιακά λουλούδια, σε διάφορα σχήματα και χρωματισμούς, που διατηρούνται από έναν ως τρεις μήνες, αντιπροσωπεύοντας την ομορφιά σε απόλυτη συμμετρία. Στη βικτοριανή Αγγλία, αυτά τα όμορφα λουλούδια ήταν εφάμιλλα με την γοητεία και την όμορφη γυναίκα.

  • Ιδιαίτερα ευαίσθητα καλλωπιστικά φυτά που κοσμούν όμορφα το χώρο. Τα περισσότερα είδη εσωτερικού χώρου, θέλουν λαμπερό δωμάτιο με πλούσιο φυσικό φως ενώ αποζητούν ελάχιστο απευθείας ήλιο. Χρειάζονται σταθερό πότισμα κάθε 10 μέρες το χειμώνα και κάθε 5 μέρες το καλοκαίρι, θυμηθείτε να την κλαδέψετε κάθε τέλος της ανθοφορίας της.

Εκτός από την κλασσική τους μορφή που όλοι γνωρίζουμε, στην οικογένεια των Ορχιδοειδών εμφανίζονται σε περίεργες μορφές όπως ζώων και ανθρώπων ελεύθερα στη φύση, σαν να μας κάνει χιούμορ η μητέρα φύση. Στον κατάλογο του Βασιλικού Βοτανικού Κήπου του Kew βρίσκονται 880 γένη ενώ ο συνολικός τους αριθμός σε όλο το πλανήτη εκτιμάται γύρω στα 25.000. Απολαύστε τις υπέροχες δημιουργίες της φύσης!

  • Αυτές οι ιδιαίτερες ορχιδέες προέρχονται από τα νοτιοανατολικά δάση του Ισημερινού και του Περού, σε υψόμετρο 1000 έως 2000 μέτρων ως εκ τούτου δεν έχουν δει πολλούς ανθρώπους στην ιστορία. Ωστόσο, χάρη στους ατρόμητους συλλέκτες μπορούμε να δούμε αυτή την υπέροχη ορχιδέα μαϊμού, το πραγματικό της όνομα είναι το Dracula gigas.
  • Αυτό το είδος λουλουδιού βαφτίστηκε από τον βοτανολόγο Carlyle A. Lueren το 1978,Dracula simia μεταφράζεται σε “μικρό δράκο μαϊμού. Παρά την απίστευτη ομοιότητά τους με τους πιθήκους, τα λουλούδια είναι ευωδιαστά με τη μυρωδιά ενός ώριμου πορτοκαλιού. 
  • Εκπληκτική ομοιότητα αυτής της ορχιδέας με την μέλισσα ωστόσο το πραγματικό της όνομα είναι Ophrys Apifera. Αυτή η ανθεκτική ορχιδέα μεγαλώνει σε ύψος 15-50 εκατοστών, αναπτύσσει μικρές ροζέτες φύλλων το φθινόπωρο και συνεχίζουν να αναπτύσσονται αργά κατά τη διάρκεια του χειμώνα ενώ προσελκύει έξυπνα τα έντομα παράγοντας ένα άρωμα που μιμείται το άρωμα της θηλυκής μέλισσας.
  • Paphiopedilum micranthum από το Βιετνάμ, ανθίζει κατά τη διάρκεια του χειμώνα αργά έως τις αρχές του καλοκαιριού με ένα λουλούδι ανά ταξιανθία, έχει σκληρό φύλλο και καθόλου άρωμα.
  • Peristeria Elata, ορχιδέα σε μορφή περιστεριού, φτάνουν σε μήκος έως και το ένα μέτρο και πλάτος τα 15 εκ. Ένα εξαιρετικό είδος ορχιδέας που βρίσκεται στην Κεντρική Αμερική, το άρωμα του είναι όμοιο με της μπύρας!
  • Ονομάζεται Orchis italica, μοιάζει σαν ανδρικές φιγούρες με έντονα χαμόγελα! Η Ιταλική ορχιδέα ανθίζει στα μέσα του Απρίλη, σε ελαιώνες, σε διάκενα του πευκοδάσους, αλλά και σε βραχώδης  φρυγανότοπους , έως και 450 μέτρα υψόμετρο. Το ύψος της κυμαίνεται, ανάλογα τις συνθήκες  που αναπτύσσετε συνήθως έως 30 εκατοστά.
  • “Τουλίπα” Ορχιδέα Anguloa του Περού, μοιάζουν με φασκιωμένα βρέφη, τα άνθη του αγγίζουν τα 20 εκ. ενώ τα φύλλα του ξεπερνούν το 1 μέτρο.
  • Miltonia Βραζιλιάνικη ορχιδέα με αστεροειδή σχήμα μετρίου μεγέθους φτάνουν έως τα 50 εκ. ύψος. Καταλαμβάνουν κυρίως περιοχές με υψόμετρο μεταξύ 200 και 1.500 μέτρων, ωστόσο η πλειονότητα των ειδών απαντώνται συχνότερα στα 600 με 900 μέτρα σε σκιερά μέρη μέσα στο δάσος. 
  • Το Ορχιδέα insectifera είναι ευρωπαϊκό φυτό, παρομοιάζετε με τη μύγα, δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί όμορφο άνθος άλλα σίγουρα ασυνήθιστο! Σκοπός της είναι να προσελκύει έντομα, αναπτύσσεται έως 60 εκ.και ανθοφορεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

σχετικα άρθρα

Νοέμβριος, εργασίες στον κήπο

elmagazino

Κουνούπια! Κάντε τους έξωση μια και καλή!

elmagazino

Πως να φτιάξετε συναρπαστικά quiet books!

elmagazino

Leave a Comment