Αλμυρες συνταγες Φαγητο

Σπιτική τραγανή τυρόπιτα στη στιγμή!

Σπιτική τραγανή τυρόπιτα στη στιγμή!

Υπεροχή τραγανή τυρόπιτα, εύκολη παρασκευή με πολύ απλά υλικά ακόμη και για τους πιο αρχάριους. Ένας γρήγορος μεζές της τελευταίας στιγμής, χωρίς αυγά!

Υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 1 φλ. του τσαγιού νερό / 180 γρ.
  • 80 γρ. ελαιολάδο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ξίδι ή χυμό λεμονιού
  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • 250 γρ. τυρί φέτα
  • φρέσκα φύλλα δυόσμου προαιρετικά

Μέθοδος εκτέλεσης :

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης, το αλεύρι, το νερό, το λάδι, το ξίδι ή το λεμόνι και το αλάτι. Ζυμώνουμε για μερικά λεπτά ώσπου να φτιάξουμε μια εύπλαστη ζύμη.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε ίσα μπαλάκια, αλευρώνουμε το πάγκο μας και ανοίγουμε τη κάθε μπαλίτσα με το πλαστήρι (περίπου 20*20)
  • Πασπαλίζουμε με φέτα και μερικά φυλλαράκια δυόσμου για άρωμα.
  • Τα κλείνουμε σαν φακελάκι ή τρίγωνα, τα τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές του σε μπόλικο ελαιόλαδο. Όταν πάρουν χρυσαφί χρώμα είναι έτοιμα.
  • Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας για μερικά λεπτά και σερβίρουμε!

Νόστιμο απολαυστικό σνακ στη στιγμή!

tips:

  • Μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε γλυκιά απόλαυση εάν βάλετε ανθότυρο αντί για φέτα (όπως και δυόσμο) και βάλετε μέλι με κανέλα για γαρνιτούρα!
  • Όσοι θέλουν να αποφύγουν το τηγάνι, εύκολα προσαρμόζετε αυτή η συνταγή και στον φούρνο με μπόλικο ελαιόλαδο πάνω και κάτω από την τυροπιτά. Για να βγει εξίσου τραγανή στο φούρνο, φτιάξτε μπαστούνια ή στριφτή πίτα.
  • Η πίτα μπορεί να καταψυχθεί και αφού ξεπαγώσει, να την τηγανίσετε.

σχετικα άρθρα

Χοιρινό κρέας, η ανατομία του και οι τρόποι κοπής του

elmagazino

Ιταλική Φοκάτσια (Focaccia)

elmagazino

Το μυστικό για να σας «κρατάνε» οι μπανάνες

elmagazino

Leave a Comment