Ομορφια

Συμβουλές για υγιή νύχια μετά από ημιμόνιμο μανικιούρ

Κάντε μια παύση από το ημιμόνιμο μανικιούρ

Μετά από παρατεταμένη χρήση ημιμόνιμου μανικιούρ ,τα νύχια έχουν υποστεί ζημιά και δείχνουν αδύναμα ή ξεφλουδίζουν. Λόγω των ακτίνων UV που εκπέμπονται από το φουρνάκι, καλό είναι να μην κάνετε συνέχεια ημιμόνιμο μανικιούρ. Οι υπεριώδεις ακτίνες έχουν ενοχοποιηθεί για διάφορες παθήσεις του δέρματος, πρόωρη γήρανση, δυσχρωμίες κλπ. Κάντε ένα διάλειμμα 1-2 μήνες πριν επαναλάβετε το ημιμόνιμο μανικιούρ, ενώ πριν το εφαρμόσετε, να βάζετε πάντοτε αντηλιακή κρέμα στα χέρια σας.

πηγή

  • Φροντίστε αρχικά να αφαιρεθεί όλο το gel από την επιφάνεια των νυχιών ώστε να “αναπνεύσουν” και να μπορούν να αναπτυχθούν σωστά και πάλι με καθαρό ασετόν ή ειδικά προϊόντα.
  • Κόψτε τα κοντά ,ενυδατώστε την επιφάνεια με βιταμινούχο λαδάκι για τα νύχια ή κάντε ελαφρύ μασάζ με ελαιόλαδο πλούσιο σε βιταμίνη Ε ,καστορέλαιο ή αμυγδαλέλαιο για ενδυνάμωση της κερατίνης. Καθαρίστε τα πετσάκια, σπρώχνοντας ελαφρά προς τα πάνω όπως και τις παρανυχίδες για να πάρει γρήγορα μάκρος.
  • Ιδιαίτερη προσοχή στις μεταλλικές λίμες,προτιμήστε τις χάρτινες ή τις γυάλινες που είναι πιο μαλακές και εύκολες στη χρήση.
  • Μπορείτε να πάρετε βιταμίνες και συμπληρώματα Α,C για τα νύχια που ωφελούν τα μαλλιά αλλά και το δέρμα ή να εμπλουτίσετε την διατροφή σας με φρέσκα λαχανικά και φρούτα.
  • Τα λεμόνια περιέχουν βιταμίνη C που είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των νυχιών, (φυσικό λευκαντικό) δίνοντας τους λάμψη! Σε ένα μπολ ανακατέψτε 1 κ.σ.χυμό λεμονιού και 2 κ.σ. χλιαρό νερό βυθίστε για μερικά λεπτά ,στεγνώστε και απλώστε μια ενυδατική κρέμα στα χέρια σας.
  • Αφήστε τα για ένα διάστημα εντελώς φυσικά ,εκμεταλλευτείτε την φετινή τάση για νύχια με φυσική όψη,έπειτα μπορείτε να τα βάψετε με βιταμινούχα-σκληρυντικά βερνίκια που αποτρέπουν τις φθορές και τα σπασίματα.
  • Το καθαρό ασετόν  έχει την τάση να αφαιρεί τα φυσικά έλαια των νυχιών και να οδηγούν στην αφυδάτωση τους,προτιμήστε τα ξεβαφτικά χωρίς ασετόν που είναι πιο φιλικά.

tips :Αν πάλι σας σπάσει κάποιο νύχι μπορείτε να κόψετε ένα μικρο κομματάκι από τα φακελάκια τσάι (σαν γάζα) και να ρίξετε μια σταγόνα κόλα (για τεχνητά νύχια),λιμάρετε ελαφρώς με buffer και θα γίνει πιο γερό και από πριν.Δώστε τους λίγο χρόνο να ανακάμψουν για να έχετε και πάλι υγιή όψη και όμορφα νύχια.

σχετικα άρθρα

Φτιάξτε το δικό σας Σαπούνι

elmagazino

Βήμα-βήμα 15 καλοκαιρινά hairstyles

elmagazino

Πινέλο ή σφουγγάρι μακιγιάζ?

elmagazino

Leave a Comment