Plus+

Τι είναι τα ακάρεα, που ζουν & τι προκαλούν?

Τι είναι τα ακάρεα, που ζουν & τι προκαλούν?

Τα ακάρεα είναι αόρατοι μικροοργανισμοί, ζουν μέσα στα στρώματα, στα χαλιά, στις μοκέτες, στα χνουδωτά παιχνίδια,στα σαλόνια κλπ. Τρέφονται με τα απονεκρωμένα κύτταρα του ανθρώπου και θέλουν θερμό και υγρό περιβάλλον για να αναπτυχθούν. Τα πιο διαδεδομένα είδη είναι τα Dermatophagoides pteronyssinus και το Dermatophagoides farina, τα οποία αποτελούν το 90-100% του πληθυσμού των ακάρεων.

Οι εκκρίσεις της βλαβερής πρωτεΐνης που βρίσκεται στα περιττώματά τους, μαζί με τα αποσυνθεμένα μέρη τους, είναι το βασικό αίτιο αλλεργίας στην οικιακή σκόνη που όταν εισπνέονται προκαλούν αλλεργική ρινίτιδα, βρογχικό άσθμα, δερματίτιδα κλπ.

Τα καθαρά σεντόνια και η τακτική αλλαγή τους, δεν εξασφαλίζουν σε καμία περίπτωση την υγιεινή του στρώματος. Σύμφωνα με έρευνες σε ένα θεωρητικά καθαρό στρώμα, μπορεί να ζουν εκατομμύρια ακάρεα σκόνης. Η ανάγκη για την διατήρηση της καλής ποιότητας ενός στρώματος, δεν είναι μια δαπάνη ή μια πολυτέλεια αλλά μια υποχρέωση απέναντι στους εαυτούς μας – την οικογένεια μας, τους συνανθρώπους μας, αλλά και το περιβάλλον. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνδέουν την υγεία με το καθαρό στρώμα.

12+1 Χρυσοί κανόνες σωστής φροντίδας & χρήσης στρωμάτων σύμφωνα με τους ειδικούς!

Αν κοιμάστε εδώ και χρόνια στο ίδιο στρώμα ήρθε η ώρα να ανανεώσετε το στρώμα σας με την νέα έγχρωμη σειρά του sleepmall.

σχετικα άρθρα

Πώς επιδρά ο Κορονοϊός στην Καρδιά μας;

elmagazino

12 τρόποι να δώσετε νέα ζωή στις παλιές σας πετσέτες

elmagazino

Πως να Χρησιμοποιήστε τη Στάχτη στον Κήπο! Όλα τα Μυστικά που Πρέπει να Ξέρετε!

elmagazino

Leave a Comment