Plus+

Φτιάξτε χειροποίητα μοναδικά κουμπιά με 5 τρόπους!

Φτιάξτε τα δικά σας μοναδικά κουμπιά με 5 τρόπους!

Δημιουργήστε χειροποίητα, μοναδικά κουμπιά με το μαγικό πολυμερικό πηλό, πλέξτε με οδηγό κουμπιά νήματος ή ντύστε τα εύκολα με ύφασμα! Ανανεώστε τα ρούχα σας και αντικαταστήστε με τις δικές σας δημιουργίες. Μια όμορφη δημιουργική απασχόληση και ιδιαίτερα εύκολη!

Κουμπιά από πολυμερικό πηλό!

Αυτό το υλικό μπορεί να κάνει θαύματα, ένα εύπλαστο υλικό σαν την κοινή πλαστελίνη, διατίθεται σε πολλές μορφές: πιο σκληρό για μικρές λεπτομέρειες, πιο μαλακό για μεγαλύτερες κατασκευές, φωσφόριζε και με μεγάλη ποικιλία σε ιριδισμούς ή όψη πετρωμάτων. Τα βρίσκετε στα είδη χειροτεχνίας σε καταστήματα αλυσίδας. Αφού το σχηματίσετε, ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά (συμβουλευτείτε τις αναγραφόμενες οδηγίες στη συσκευασία) και είναι έτοιμο! (Να τοποθετείτε πάντα σε λαδόκολλα και να πλένετε καλά το φούρνο μετά τη χρήση του).

  • Μεγάλη ποικιλία χρωμάτων για εντυπωσιακές δημιουργίες.
  • Δεν χρειάζεστε άλλα σύνεργα εκτός από το πηλό, δημιουργήστε διάφορες υφές στα σχηματισμένα κουμπιά με τα αντικείμενα που υπάρχουν ήδη στο σπίτι, όπως τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο, οδοντόβουρτσα, ανάγλυφα καδράκια, πλαστικές δαντέλες ώστε να δημιουργήσετε ανάγλυφα αποτυπώματα και τέλος με μια οδοντογλυφίδα ανοίγετε τις τρύπες για την κλωστή.
  • Διάφανος πολυμερικός πηλός που φωσφορίζει .
  • Μπορείτε να φτιάξετε και σχήματα ή όμορφα θεματικά κουμπιά.
  • Πως γίνεται: Σε καθαρό πάγκο πλάθουμε με τα χέρια μας το πηλό να ζεσταθεί ώστε να μπορεί να σχηματιστεί. Ξεκινάμε πάντα από τα ανοιχτόχρωμα και έπειτα τα σκούρα χρώματα. Φτιάχνουμε ότι σχήμα θέλουμε αφηρημένα ή μη, αναμιγνύουμε χρώματα της επιλογής μας ή δουλεύουμε μόνο ένα χρώμα, σχηματίζουμε ένα μπαστούνι στο μέγεθος που θέλουμε τα κουμπιά, τεμαχίζουμε, στρώνουμε για τυχόν ατέλειες και είναι έτοιμο για το φούρνο. Σε λιγότερο της μισής ώρας θα έχετε δημιουργήσει τα δικά σας κουμπιά, ένα ανθεκτικό υλικό που δύσκολα φθείρεται!

Κουμπιά από νήμα με δυο τρόπους!

  • Υπέροχα στρογγυλά κουμπιά, ως βάση υπάρχει οδηγός “αράχνη” για να βγουν συγκεκριμένα σχέδια (μπορείτε να φτιάξετε και από χαρτόνι με 12 εσοχές) με διάφορες μεθόδους πλέξεις ενώ τα επίπεδα κουμπιά φτιάχνονται σε μεταλλική βάση δαχτυλίδι πάλι με κλωστή κεντήματος αλλά και με βελόνα! Στις πρώτες εικόνες είναι τα στρόγγυλα κουμπιά που τα γεμίζουν εσωτερικά με αφρολέξ ή με χάντρα κατάλληλου μεγέθους και ο οδηγός-αράχνη. Ακολουθούν δυο εντυπωσιακά κουμπιά σε μεταλλικό δαχτυλίδι τα οποία γίνονται με βελόνα βάση οδηγιών.

Κουμπιά υφασμάτινα με δυο τρόπους!

  • Εντυπωσιακά κουμπιά με μεγάλη ευελιξία δημιουργικότητας και ποικιλίας. Στη πρώτη μέθοδο, φτιάχνονται με βάση ένα δαχτυλίδι πλαστικό ή μεταλλικό, ύφασμα της προτίμησης σας, βελόνα, κλωστή και ανθεκτικό σκοινί για θυλάκι. Χρησιμεύουν κυρίως ως διακοσμητικά αλλά και για κοινή χρήση σε ζακέτες, μπλούζες και πιτζάμες κ.α.
  • Στη δεύτερη μέθοδο, δεν θα χρειαστεί βελόνα και κλωστή! Υπάρχει έτοιμο κουμπί μεταλλικό, πομπέ που το ντύνει κάνεις με ύφασμα της επιλογής του, κουμπώνει και σφραγίζει στο πίσω μέρος με ενσωματωμένο μεταλλικό θυλάκι και είναι έτοιμο, τόσο απλά και γρήγορα!
  • Και στις δυο περιπτώσεις μπορείτε να κεντήσετε το ύφασμα που επρόκειτο να χρησιμοποιήσετε πριν το κλείσετε, δείτε πως φτιάχνονται στη παρακάτω εικόνα.

σχετικα άρθρα

365 Παγκόσμιες μέρες – Ποια η σημασία τους

elmagazino

Καύσωνας, συμβουλές προστασίας!

elmagazino

Πως να Χρησιμοποιήστε τη Στάχτη στον Κήπο! Όλα τα Μυστικά που Πρέπει να Ξέρετε!

elmagazino

Leave a Comment