Αλμυρες συνταγες Φαγητο

Χριστουγεννιάτικο ψωμί μαργαρίτα με πάπρικα

Χριστουγεννιάτικο ψωμί μαργαρίτα

Μια πολύ όμορφη ιδέα, να διακοσμήσετε το ψωμί των Χριστουγέννων. Εύκολη συνταγή και άκρος εντυπωσιακή για οποιοδήποτε γιορτινό τραπέζι! Αν ζυμώνετε μόνοι σας ψωμάκι μπορείτε να ακολουθήστε την συνταγή σας και να εφαρμόσετε μόνο την τεχνική διακόσμησης.

πηγή

Υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
  • 30 γρ. μαγιά ή 1 φακελάκι ξηρή
  • 2 1/2 ποτήρια νερό χλιαρο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • λίγο λάδι
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή

Μέθοδος εκτέλεσης :

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την μαγιά,ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, λίγο αλεύρι (3 κ.της σούπας) και ένα ποτήρι νερό, ανακατεύουμε και περιμένουμε να δουλέψει λίγο η μαγιά (περίπου 10 λεπτά) μέχρι να δούμε μερικές φουσκάλες στο μείγμα. Έπειτα προσθέτουμε λίγο λάδι (2 κ. σούπας) το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι και το νερό. Ζυμώνουμε ώσπου να φτιάξουμε μια εύπλαστη ζύμη και χωρίζουμε σε 7 ίσα μέρη. Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα, τόσο όσο να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Κολλάει ελαφρώς η ζύμη, αλείψτε τα χέρια σας με λάδι για να μπορείτε να σχηματίσετε τις μπάλες.

πηγή

Σε μια φόρμα του κέικ ή σε στρόγγυλο μικρο ταψί πασπαλίζουμε με λίγο λάδι την επιφάνεια, προσθέτουμε ομοιόμορφα το τριμμένο κεφαλοτύρι και την γλυκιά πάπρικα. Έπειτα τοποθετούμε τις 7 μπάλες ζύμης στο ταψάκι και τις αφήνουμε να φουσκώσουν για μια ώρα. Στη συνέχεια ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 50 λεπτά.

Αφού ψηθεί αναποδογυρίζουμε, έχουμε φτιάξει μια εντυπωσιακή κόκκινη μαργαρίτα με πλούσια εμφάνιση και γεύση. Ιδανική συνταγή για μπουφέ!

tips: Μπορείτε να κάνετε διάφορες παραλλαγές στη ζύμη του ψωμιού προσθέσετε τυρί φέτα, ζαμπόν, τυρί ή πιπεριές Φλωρίνης (κονσέρβας). Στην αρχική μας συνταγή με το τυρί και την πάπρικα μπορείτε να προσθέσετε σησάμι ή μαυροκούκι.

πηγή

Αναμφίβολα το πιο νόστιμο και αφράτο ψωμί που κλέβει τις εντυπώσεις για την εμφάνιση αλλά και για την γεύση του!

σχετικα άρθρα

Η τέχνη των cocktails- 7 συνταγές

elmagazino

Ζάχαρη, φυσικά και τεχνητά υποκατάστατα

elmagazino

Κάστανα σε σιρόπι βανίλιας- λικέρ κάστανου

elmagazino

Leave a Comment