Σπιτι Συμβουλες

10 tips για το σπίτι και τις ηλεκτρικές συσκευές!

10 tips για το σπίτι και τις ηλεκτρικές συσκευές

Πολύτιμες συμβουλές για το σπίτι και τις ηλεκτρικές συσκευές. Πρακτικές και δραστικές λύσεις για τη σωστή συντήρηση αλλά και τη καθαριότητα των οικιακών συσκευών που μετά τη χρήση τους δεν ξέρουμε πως να τις αντιμετωπίσουμε. Δείτε πως :

πηγή

  1. για να καθαρίσετε εύκολα τα αλουμίνια σας, διαλύστε 2 φλιτζάνια σόδα σε έναν κουβά νερό, περάστε τα με μαλακή βούρτσα και ξεβγάλτε τα με νερό.
  2. για να καθαρίσετε τις περσίδες, τρίψτε με στεγνή βούρτσα και σόδα .
  3. για να γυαλίσετε τους καθρέπτες, πλύνετε τους πρώτα με σαπουνάδα και στη συνέχεια τρίψτε με ξύδι και εφημερίδες .
  4. για να μοσχομυρίσει η ηλεκτρική σας σκούπα, ρίξτε της 2-3 βανίλιες μέσα στο σακουλάκι απορρόφησης για αρκετό καιρό θα μυρίζει υπέροχα όταν τη χρησιμοποιείτε.
  5. για να μυρίζουν όμορφα τα συρτάρια σας, ρίξτε λίγη πούδρα σώματος ή αποξηραμένη λεβάντα.
  6. για να καθαρίσετε το ατμοσίδερο, ρίξτε μέσα λευκό ξύδι με λίγο αλάτι και αφήστε το να ζεσταθεί. Βγάλτε από τη πρίζα και αφήστε το για 5-10 λεπτά. Αδειάστε και ξεβγάλτε με κρύο νερό .
  7. πλύνετε με νερό και ξύδι την καφετιέρα ή βράστε νερό με ξύδι στο βραστήρα, φεύγουν τα άλατα και τα σκευή γίνονται πεντακάθαρα .
  8. για να καθαρίσετε το φούρνο της κουζίνας σας, απλώστε με σφουγγάρι αμμωνία στα τοιχώματα όσο είναι ακόμη ζεστός. Αφήστε να μείνει για λίγο και στη συνέχεια καθαρίστε το φούρνο .
  9. Διατηρείται καλύτερα το πλυντήριο των ρούχων ή των πιάτων σας, αν μια φορά το χρόνο κάνετε μια πλύση χωρίς ρούχα ή πιάτα αντίστοιχα, αντί για απορρυπαντικό βάζετε σόδα πλυντηρίου που μπορείτε να την προμηθευτείτε από το φαρμακείο. Δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας μαλακτικό.
  10. για να  πλύνετε την κατάψυξη, χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα διαλυμένη σε νερό .

 

Με απλούς και φυσικούς τρόπους, χωρίς χημικά οι οικιακές συσκευές σας γίνονται και πάλι καινούριες!

σχετικα άρθρα

Δημιουργικές ιδέες ανοιξιάτικης και πασχαλινής διακόσμησης!

elmagazino

Ρητίνη και ξύλο, δημιουργίες που ξεχωρίζουν!

elmagazino

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση για εορταστικό τραπέζι!

elmagazino

Leave a Comment