Αλμυρες συνταγες Φαγητο

25η Μαρτίου, τηγανητός μπακαλιάρος με κουρκουμά!

25η Μαρτίου, τηγανητός μπακαλιάρος με κουρκουμά!

Κατά τη διάρκεια της Σαρακοστιανής νηστείας επιτρέπεται η κατανάλωση του ψαριού μόνο 2 φορές, την Κυριακή των Βαϊων και την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ένα παραδοσιακό νόστιμο πιάτο που τιμάται δεόντως κάθε 25η Μαρτίου. Δοκιμάστε αυτή τη τραγανή νόστιμη εκδοχή με τον ευεργετικό κουρκουμά!

Υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 2 φιλέτα μπακαλιάρου
  • κουρκούτι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνι
  • σκορδαλιά

Για το κουρκούτι:

  • 300 gr αλεύρι γ.ο.χ
  • 150 ml μπύρα
  • 250 ml νερό
  • 1 φακ. ξερή μαγιά
  • 15 ml ούζο
  • 1/2 κ.γ ζάχαρη
  • αλάτι – πιπέρι

Μέθοδος εκτέλεσης:

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα, το νερό, τη μπίρα, τη μαγιά και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Το αφήνουμε για 15 λεπτά στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Στο ίδιο μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, το ούζο, το πιπέρι και το αλάτι μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλεύρι.
  • Το αφήνουμε και πάλι στην άκρη, καλυμμένο με μεμβράνη, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 1 ώρα.

Για το μπακαλιάρο:

  • 2 φιλέτα μπακαλιάρου
  • λίγο αλεύρι
  • 1/2 κ.γ. κουρκουμά- λίγο πιπέρι
  • κουρκούτι

Μέθοδος εκτέλεσης:

  • Βυθίζουμε τα φιλέτα σε μπόλικο νερό, το αλλάζουμε πολλές φόρες από την προηγούμενη μέρα.
  • Αφού ξαλμυρίσουμε το ψάρι μας το στεγνώνουμε καλά σε χαρτί κουζίνας.
  • Τεμαχίζουμε σε ίσα μέρη το ψάρι μας και το περνάμε από αλεύρι, με λίγο κουρκουμά και πιπέρι. Για να κολλήσει καλύτερα το κουρκούτι επάνω του και να προσθέσει επιπλέον νοστιμιά!
  • Τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο, αποστραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας πριν το σερβίρουμε.
  • Σερβίρετε ζεστό με σκορδαλιά.

tips : Αν δεν συμπαθείτε ιδιαίτερα τη σκορδαλιά, μπορείτε να συνοδέψετε το τηγανητό μπακαλιάρο με πατάτες τηγανίτες!

Για σκορδαλιά με πατάτα, ψωμιού ή με καρύδια πατήστε εδώ!

Για δροσερές σπιτικές sauce πατήστε εδώ!

σχετικα άρθρα

Νόστιμες λιχουδιές με frozen φρούτα

elmagazino

Σπιτική τραγανή τυρόπιτα στη στιγμή!

elmagazino

Πώς αποστειρώνουμε τα βάζα στο φούρνο?

elmagazino

Leave a Comment