Αλμυρες συνταγες Φαγητο

3 Διάσημες κόκκινες σούπες

3 Διάσημες κόκκινες σούπες

Νόστιμες, θρεπτικές, ζεστές σούπες για το χειμώνα είναι ότι πρέπει. Ακολουθούν 3 συνταγές ευρέως γνώστες, πολύ γευστικές και πικάντικες!

Δείτε επίσης! Κρασί: Ποιο είδος ταιριάζει με τα ψητά σχάρας;

Borcht (Μπόρς) Ανατολικής Ευρώπης

Υλικά για 6 άτομα :

  • 1 κιλό κρέας βοδινό ή μοσχάρι
  • 3 μέτρια κρεμμύδια
  • 3 παντζάρια βρασμένα
  • 3 πατάτες
  • 2 καρότα
  • 3 χούφτες λάχανο κομμένο
  • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
  • ¾ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας ή 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. ατζίκα ή 1/2 κ.γ μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Δείτε ακόμη: 20 ιδέες για χειροποίητα σχολικά σνακ

Μέθοδος εκτέλεσης :

  1. Βάζουμε το κρέας να βράσει και κόβουμε τα λαχανικά μας σε λεπτές λωρίδες ή κυβάκια.
  2. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν.
  3. Μόλις βράσει το κρέας το κόβουμε σε κύβους περίπου 3 εκ.
  4. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα, το λάχανο και τα σοταρισμένα κρεμμύδια, πελτέ ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν περίπου για 50 λεπτά.
  5. Όταν το φαγητό κοντεύει να γίνει προσθέτουμε τα παντζάρια, τον άνηθο, το μαϊντανό, το σέλινο και το ελαιόλαδο και αφήνουμε να πάρουν μια-δυο βράσεις.
  6. Στο σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε μία κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό και μπούκοβo.

Η διάσημη σούπα Gulyás της Ουγγαρίας

Υλικά για 4 άτομα :

  • 600 gr βόειο κρέας σπάλα ή κότσι ή οποιοδήποτε μέρος του βοείου κρέατος κομμένο σε κύβους 2×2 cm
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1-2 καρότα, σε κύβους
  • 1 γογγύλη, σε κύβους
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 1-2 φύλλα σέλινου
  • 2 μέτριες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 2-3 μεσαίες πατάτες, κομμένο σε φέτες
  • 1 κ.σ. πάπρικας
  • 1 κ.γ. σκόνη κύμινο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι – πιπέρι
  • νερό όσο πάρει

Μέθοδος εκτέλεσης :

  • Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.
  • Προσθέτουμε τη πάπρικα και σοτάρουμε το κρέας.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το κύμινο, λίγο αλάτι, το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και τη δάφνη.
  • Σκεπάστε με αρκετό νερό για να καλύψει τα υλικά μας και αφήστε το να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά.
  • Μέτα από 1 -1,1/2 ώρα οπου το κρέας έχει μαλακώσει, προσθέτουμε τα καρότα σε κύβους, τα γογγύλια, τις πατάτες και τα φύλλα σέλινου για 15-20 επιπλέον λεπτά.
  • Όταν τα λαχανικά και το κρέας είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε τα τελευταία μας υλικά, τους κύβους ντομάτας και τις φέτες πράσινης πιπεριάς. Το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για λίγα ακόμη λεπτά.
  • Μπορείτε να αφαιρέσετε το καπάκι της κατσαρόλας, αν θέλετε η σούπα να πήξει περισσότερο.

Η γνωστή Ρουμάνικη σούπα Ciorba

Υλικά 6 άτομα :

  • 1 κιλό κιμά χοίρινο ή μοσχάρι
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι μακρύκοκκο ρύζι
  • αλάτι 
  • πιπέρι 

Αναμιγνύουμε όλα μας τα υλικά και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, όπως τα δικά μας γιουβαρλάκια.

Για τη σούπα :

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλα καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 κοτσάνια σέλινο ψιλοκομμένο
  • αλάτι 
  • μαύρο πιπέρι 
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 4 φλιτζάνια ζωμό βοδινό
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • χυμό λεμονιού (από 1 λεμόνι)
  • 1 κ.σ. σέννα (Φύλλα Αλεξανδρείας)
  • 1 αυγό 
  • μαϊντανό για γαρνιτούρα

Μέθοδος εκτέλεσης :

  • Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι έπειτα προσθέτουμε τα λαχανικά μας, στη συνέχεια ρίχνουμε τα μπαχαρικά, το ζωμό και το πελτέ.
  • Σταδιακά βάζουμε τα μπαλάκια του κιμά και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.
  • Στο τέλος προσθέτουμε το αυγό με το λεμόνι και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα, αφήνουμε να σιγοβράζει για μερικά λεπτά, θέλουμε να γίνει κομματάκια το αυγό, (να”κόψει”)
  • Σερβίρουμε με γιαούρτι στο κέντρο του πιάτου και μαϊντανό για γαρνιτούρα.

Φθινοπωρινές κόκκινες σούπες για όλα τα γούστα! Καλή σας απόλαυση

σχετικα άρθρα

25 ιδέες διακόσμησης πασχαλινών αυγών χωρίς βαφή!!

elmagazino

Σπιτική γλυκόξινη σάλτσα!

elmagazino

Φραγκόσυκα, υψηλή διατροφική αξία! Νόστιμες συνταγές

elmagazino

Leave a Comment