Αλμυρες συνταγες Φαγητο

3 φθινοπωρινές σούπες με ελάχιστες θερμίδες

3 φθινοπωρινές σούπες με ελάχιστες θερμίδες

Όσο πέφτει η θερμοκρασία όλο και περισσότερο σκεφτόμαστε μια ζεστή φθινοπωρινή σούπα με φρέσκα λαχανικά! Οι σούπες αποτελούν ιδανική επιλογή για χορτοφάγους αλλά και για εκείνους που προσέχουν την διατροφή τους (130 θερμίδες / μερίδα). Νόστιμα ελαφριά γεύματα, πλούσιες σε βιταμίνες! Ακολουθούν τρεις απολαυστικές και χορταστικές συνταγές.

πηγή

Σούπα κολοκύθας με κάστανα 

Υλικά :

  • 500 γρμ κολοκύθα καθαρισμένη
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • ελαιόλαδο
  • 350 γρμ κρεμά γάλακτος (με χαμηλά λιπαρά)
  • 100 γρμ γάλα (με χαμηλά λιπαρά)
  • 1 κύβο λαχανικών
  • αλάτι-πιπέρι-κύμινο
  • 4 ωμά κάστανα για γαρνιτούρα (εάν θέλουμε ζεματίζουμε για 3-4 λεπτά χαραγμένα)

Μέθοδος εκτέλεσης :

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι,όταν καραμελώσουν προσθέτουμε την κολοκύθα και το καρότο σε κομματάκια. Σε μερικά λεπτά η κολοκύθα έχει λιώσει προσθέτουμε το γάλα και αλέθουμε να γίνει το μείγμα ομοιογενές .Στη συνεχεία προσθέτουμε το κύβο, τα μπαχαρικά μας και στο τέλος την κρεμά γάλακτος. Σερβίρουμε και ρίχνουμε τα ωμά κάστανα στη σούπα μας. Μια νόστιμη, θρεπτική βελουτέ σούπα με “καλές” θερμίδες, δείτε τις ευεργετικές ιδιότητες της κολοκύθας εδώ .

πηγή

Σούπα καρότου πικάντικη 

Υλικά :

  • 4 καρότα
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1-2 μεσαία κρεμμύδια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι-τζίντζερ-μοσχοκάρυδο-ρίγανη
  • νερό
  • κατίκι δομοκού για γαρνιτούρα ή κρουτόν (προαιρετικά)

Μέθοδος εκτέλεσης :

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, το κύβο και τα μπαχαρικά. Σκεπάζουμε με νερό όλα τα υλικά μας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, στη συνέχεια τα περνάμε από το μπλέντερ και σερβίρουμε. Μια θρεπτική και αποτοξινωτική σούπα.

πηγή

Σούπα λαχανικών 

Υλικά :

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 2 καρότα
  • 1 ντομάτα
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 πιπεριά μικρή
  • 2 πατάτες
  • 60 γρμ αρακά
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • χυμό λεμονιού
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
  • νερό

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Όταν πάρει το επιθυμητό χρώμα προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός του λεμονιού αφού πρώτα τα έχουμε ψιλοκόψει σε ίσα μέρη. Σκεπάζουμε τα υλικά με νερό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι και σερβίρουμε. Ένα γεύμα πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, απόλυτα διαιτητικό.

Δείτε ακόμη 3 Διάσημες κόκκινες σούπες

 

σχετικα άρθρα

25 ιδέες διακόσμησης πασχαλινών αυγών χωρίς βαφή!!

elmagazino

Μελάσα: πώς να την αξιοποιήσετε στη μαγειρική σας

elmagazino

Αλεύρι χαρουπιού ή χαρουπάλευρο: Θρεπτική αξία, ιδιότητες και χρήσεις

elmagazino

Leave a Comment