Αλμυρες συνταγες Φαγητο

Arancini νόστιμες παναρισμένες κροκέτες ρυζιού!

Arancini νόστιμες παναρισμένες κροκέτες ρυζιού!

Arancini μια νόστιμη συνταγή από τη Σικελία, ένα πλήρες νόστιμο γεύμα. Το όνομα του προέρχεται από το πορτοκάλι εξαιτίας του σχήματος και αλλά του χρώματος του. Η βάση της συνταγής είναι το ρύζι ενώ η γέμιση ποικίλλει καθώς υπάρχουν και γλυκές παραλλαγές με σοκολάτα και βύσσινο. Το arancini είναι ένας νόστιμος μεζές, ένα ωραίο πιάτο για όλες τις εποχές. Συνδυάζεται υπέροχα με σαλάτες και δροσερές sauce.

Υλικά 6-8 άτομα:

  • 500 γρ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
  • 1 1/2 lt. ζωμός λαχανικών
  • 1 κρόκο
  • 30 γρ. βούτυρο
  • αλάτι – πιπέρι
  • 200 γρ. παρμεζάνα / κεφαλοτύρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα
  • 2 αυγά
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Μέθοδος εκτέλεσης:

  • Σε μέτρια φωτιά τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με λίγο λάδι, προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύουμε καλά, συνεχίζουμε με το ζωμό, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να σιγοβράζει για 20-25 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε στο μείγμα μας το βούτυρο, το κρόκο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το μαϊντανό, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Όταν κρυώσει προσθέτουμε το τελευταίο μας υλικό, το τυρί και πλάθουμε σε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού.
  • Βάζουμε σε δυνατή φωτιά το τηγάνι με το ελαιόλαδο.
  • Σε δυο μπολ μοιράζουμε τη φρυγανιά και τα 2 αυγά. Περνάμε τα κεφτεδάκια μας πρώτα από τα αυγά, έπειτα από τη φρυγανιά και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για μερικά λεπτά (2-3 περίπου), έως ότου ροδίσουν.
  • Στραγγίζετε τις ρυζο-κροκέτες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρετε με πράσινη σαλάτα ή σος της αρεσκείας σας.
  • Προτεινόμενη σος γιαουρτιού: σε ίσα μέρη μαγιονέζα-γιαούρτι με λάδι, αλάτι και λίγο φρεσκοκομμένο άνηθο, εναλλακτικά ταιριάζουν απόλυτα όλες οι κόκκινες πικάντικες sauce.

Μια συνταγή που μπορεί κάνεις να προσαρμόσει εύκολα στις γευστικές του προτιμήσεις, πάρτε ιδέες και προσθέστε τα αγαπημένα σας υλικά !Συνταγή για ρυζομπαλάκια γεμιστά με τυρί στο φούρνο πατήστε εδώ.

tips: Ιδανική συνταγή για να αξιοποιήσετε το ρύζι της προηγούμενης μέρας που έχει περισσέψει, αφήνετε να ανταλλάξουν τα αρώματα τους 30 λεπτά και έπειτα τηγανίζετε.

σχετικα άρθρα

Γλυκόξινη σάλτσα αλλιώς…

elmagazino

Αρωματική πορτοκαλόπιτα με σιρόπι

elmagazino

Ξεδιψάστε με δροσερό αρωματικό νερό!

elmagazino

Leave a Comment