Διακοσμηση Σπιτι

Ασυνήθιστα Χριστουγεννιάτικα δέντρα – Τι συμβολίζει

Ασυνήθιστα Χριστουγεννιάτικα δέντρα- Τι συμβολίζει

Σε λίγο καιρό έρχονται τα Χριστούγεννα ,η πιο ωραία εποχή διακόσμησης!

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο απoτελεί σήμερα διεθνές χριστουγεννιάτικο έθιμο ενώ το στολισμένο καραβάκι είναι ένα ελληνικό έθιμο. Κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων εορτών, στολίζονταν τα σπίτια και οι πλατείες, πριν αντικατασταθεί από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.Ο στολισμός του δένδρου συμβολίζει την ευτυχία των ανθρώπων και της φύσης.

πηγή

Σύμφωνα με την παράδοση, το καράβι στολίζονταν επειδή οι Έλληνες είχαν θεσμό με τη θάλασσα,από τα αρχαία χρόνια. Παρόλο που στην Ευρώπη έκαναν την εμφάνισή τους τα χριστουγεννιάτικα έλατα, το καραβάκι άντεξε αρκετές χρονιές, μέχρι το 1833. Σημειώνεται πως εκείνη την χρονιά στολίστηκε το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα, από το βασιλιά Όθωνα, στα ανάκτορα του Ναυπλίου. Μέχρι το 1950, το χριστουγεννιάτικο δέντρο είχε αποκατασταθεί πλήρως στα ελληνικά σπίτια.

 

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε πιο σύγχρονες και εναλλακτικές προτάσεις στολισμού χριστουγεννιάτικων δέντρων, όπως τα χρωματιστά δεντράκια αντί του πράσινου. Εμπνευστείτε ,κάντε ένα διαφορετικό δεντρό αυτή τη χρονιά.

πηγή

Συνεχίζει να επικρατεί το ανάποδο δέντρο, στη προκείμενη ξύλινο με διακριτικό στολισμό,τα κλασσικά πράσινα δεντράκια ή τα χρωματιστά ακόμη και σε μαύρο χωρίς στολίδια με μικρά διακριτικά φωτάκια.

πηγή

Νέα τάση είναι τα κρεμαστά πιο αέρινα δεντράκια που δίνουν έμφαση στον φωτισμό και φυσικά μας εξυπηρετούν γιατί μαζεύονται πιο εύκολα!

πηγή

πηγή

πηγή

Τα ξύλινα δεντράκια από κλαδάκια ή σανίδες και παλέτες πάλι ,τα συναντάμε ολοένα και πιο πολύ, ιδιαίτερος Χριστουγεννιάτικος στολισμός από φυσικά υλικά και πολύ πρακτικά.

πηγή

πηγή

πηγή

πηγή

πηγή

Όλοι από πέρσι θυμόμαστε τα χτιστά πολύχρωμα βιβλία σε σχήμα πυραμίδας με φωτάκια, φέτος εξελίχθηκε.Μια ξεχωριστή ιδέα σε ομοιοχρωμία πλάι σε καθρέπτη, ιδανικό για εκείνους που δεν συμπαθούν την διαδικασία του στολισμού και αντίστοιχα το μάζεμα, λιτή και κομψή Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

πηγή

Τα μισά δεντράκια ,τελευταία τάση των Χριστουγέννων του 2018-2019 είναι ιδανικά για μικρούς χώρους, βγαίνουν σε όλους τους χρωματισμούς αντί του πράσινου σε λευκό,φούξια,μοβ ακόμη και σε μαύρο (ακόμη και σε ανάποδη έκδοση). Δεν υστερούν πουθενά σε σχέση με τα ολόκληρα δεντράκια αντιθέτως είναι πολύ ξεχωριστά και εξοικονομούν πολύ χώρο από το σαλόνι σας.πηγή

Πιο απλές αλλά και πάλι ασυνήθιστες προτάσεις είναι η ξύλινη κατασκευή που ακολουθεί,ο πινάκας με τις πέρλες και φυσικά το δεντράκι με την κούκλα-βιτρίνας που την συναντούμε σε διάφορα μήκη “φούστας” ακόμη και σε φουρό .

πηγή

πηγή

πηγή

Επιλέξτε μια από αυτές τις προτάσεις σύμφωνα με την συνολική Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σας,αφού πρωταγωνιστεί το Χριστουγεννιάτικο δεντράκι για τουλάχιστον ένα μήνα!

Καλά Χριστούγεννα !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

σχετικα άρθρα

Βλαβερό το μαλακτικό ρούχων, πως φτιάχνουμε φυσικό

elmagazino

Χρώματα για Σαλόνι: Τι χρώμα να βάψω το σαλόνι μου;

elmagazino

Ανοιξιάτικες ιδέες διακόσμησης για μικρές βεράντες!

elmagazino

Leave a Comment