Διακοσμηση Σπιτι

Τοίχος… Εντυπωσιακές diy τεχνικές διακόσμησης!

Αν ψάχνετε με κάποιο τρόπο να ανακαινίσετε το σπίτι σας και αμφιταλαντεύεστε ανάμεσα στις ταπετσαρίες τοίχου και το κλασσικό βάψιμο του σπιτιού αλλά και το υψηλό κόστος, δείτε τι μπορείτε να κάνετε μόνοι σας! Φρεσκάρετε το χώρο σας εύκολα με διάφορες τεχνικές διακοσμήσεις τοίχου! Επιλέξτε όμορφους χρωματισμούς που να σας ταιριάζουν από τον ατελείωτο κατάλογο χρωμάτων που είναι διαθέσιμο σήμερα! Φτιάξτε τον δικό σας καμβά ανανεώστε το χώρο σας με χαμηλό κόστος και ο τοίχος σας θα απογειωθεί!

Δείτε επίσης: 20 ιδέες makeover επίπλων για να ανανεώσετε το χώρο σας!

Μοναδικές diy τεχνικές για να πάρει ο τοίχος σας μοναδικό ύφος

 • Sponging: είναι μια απλή τεχνική ζωγραφικής τοίχου αλλά πολύ χαρισματική: Είναι αρκετά εύκολο να εκτελεστεί και δεν απαιτεί κάποια ειδική δεξιότητα ζωγραφικής, εφαρμόστε το χρώμα της επιλογής σας, αφού στεγνώσει με ένα σπόγγο ταμπονάρετε το χρυσό χρώμα!

Δείτε επίσης: Πως να φτιάξετε μόνοι σας αιωρούμενη μακραμέ καρέκλα!

 • Brick wall: Θέλετε να αποφύγετε τις έτοιμες ταπετσαρίες? Μια γρήγορη και πολύ οικονομική εναλλακτική λύση είναι να ζωγραφίζουμε τον brick wall μόνοι μας. Δείτε πόσο εύκολο είναι να ζωγραφίσετε ένα τοίχο από τούβλα χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι! Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό καθώς η πορώδες όψη του φαίνεται σαν πραγματικό τούβλο ενώ με αυτή την τεχνική η βαφή δεν δαπανάται.
 • Ελεύθερες γραμμές: Λευκός τοίχος στο δωμάτιό σας; Μετατρέψτε τον σε προσωπικό σας “καμβά”. Αφήστε την μπογιά με μια σύριγγα να ακολουθήσει την δική της πορεία, δημιουργήστε ένα πολύχρωμο και χαριτωμένο τοίχο!
 • Μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια μέθοδο, ενός χρώματος αυτή τη φορά αλλά να μονώσετε ενδιάμεσα ώστε να δημιουργηθεί ένα κενό, άνω και κάτω μέρος!
 • Γεωμετρικά σχήματα: Φτιάξτε τις δικές σας συνθέσεις με ταινία! Υπολογίστε τις διαθέσιμες διαστάσεις, κολλήστε αυτοκόλλητη ταινία, βάψτε και αφού στεγνώσει καλά αφαιρέστε την ταινία, στη συνέχεια μεταβείτε στο επόμενο σχήμα!
 • Σκιάσεις: Δημιουργήστε εύκολα σκιάσεις με δυο χρώματα, πριν στεγνώσουν ψεκάστε με νερό και δημιουργήστε εύκολα τις επιθυμητές αποχρώσεις με την βοήθεια ενός πινέλου!
 • Ψάθα: Δημιουργήστε εύκολα την όμορφη όψη ψάθας σε μια απόχρωση, για όσο είναι ακόμη φρεσκοβαμμένος ο τοίχος περάστε (μετά το ρόλο), με μια χοντρή βούρτσα κάθετη και οριζόντια φορά!
 • Παράλληλες γραμμές: Μετατρέψτε ένα μονόχρωμο τοίχο σε ένα πραγματικό αριστούργημα, μόνο με ένα πέρασμα μιας σκληρής ή ψάθινης βούρτσας!
 • Vintage: Δημιουργήστε εύκολα vintage όψη του τοίχου σας με ένα αραχνοΰφαντο ύφασμα (γάζα), βάψτε επάνω σε αυτό με ρόλο, θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα!
 • Ρολό τεχνοτροπίας: Ρολά kit βαφής με έτοιμα σχέδια κάνουν το βάψιμο του σπιτιού παιχνιδάκι, με επαγγελματικό αποτέλεσμα και ο τοίχος σας θα είναι από άλλο πλανήτη
 • Περάστε πρώτα το σκούρο χρώμα σαν βάση, αφότου στεγνώσει περάστε την ανοιχτόχρωμη μπογιά με το ρολό τεχνοτροπίας. Αναζητήστε τα κυκλοφορούν σε πολλά σχεδία, διαστάσεις για ανάγλυφο ή λείο αποτέλεσμα.

tips: περάστε με βαζελίνη τα πόμολα, τους διακόπτες, μεντεσέδες κ.α. μέρη για μόνωση, αφαιρείται η μπογιά με μεγάλη ευκολία.

σχετικα άρθρα

Βλαβερό το μαλακτικό ρούχων, πως φτιάχνουμε φυσικό

elmagazino

15 Εντυπωσιακές κατασκευές με χάρτινα πιάτα!

elmagazino

Αξιολάτρευτες δημιουργίες με παλέτες!

elmagazino

Leave a Comment