Γλυκες συνταγες Φαγητο

Κάτι διαφορετικό κουραμπιέδες με καρύδια

Κάτι διαφορετικό κουραμπιέδες με καρύδια

Μια εναλλακτική πρόταση για φέτος ,σε όσους τους αρέσουν οι αλλαγές ! Καρυδοκουραμπιέδες χωρίς αλεύρι πολύ νόστιμοι ,σίγουρα διαφορετικοί από τα συνηθισμένα.Η συνταγή για τους κουραμπιέδες με καρύδια είναι από την Αρκαδία. Ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο γλυκό που πρωταγωνιστεί πλάι στα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες.Την πρώτη φορά έφτιαξα μισή δόση για την δοκιμή ,έκτοτε φτιάχνω σαφώς ολόκληρη ίσως και δεύτερη φορά κατά την διάρκεια των εορτών.Σε όσους αρέσουν τα καρύδια,θα λατρέψουν αυτή την συνταγή.

πηγή

Υλικά που θα χρειαστουμε :

  • 1300 γρ. καρύδια ψίχα
  • 640 γρ. ζάχαρη
  • 2 φλυτζ. ανθόνερο
  • 8 αυγά
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι
  • ζάχαρη άχνη και ανθόνερο για το πασπάλισμα

Μέθοδος εκτέλεσης :

  • Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια,βάζουμε σε μίξερ τα ασπράδια και φτιάχνουμε μια μαρέγκα
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με την ζάχαρη καλά, έπειτα προσθέτουμε το ανθόνερο και το σιμιγδάλι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα των κρόκων με μια μαρίζα αναμιγνύουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα στους κρόκους.Η ζύμη μας είναι έτοιμη ,πλάθουμε και δίνουμε οποίο σχήμα μας αρέσει. Συνήθως τους προσφέρουν σε μισοφέγγαρο ή στρογγυλούς με ένα βαθούλωμα στο κέντρο για να κρατάει παραπάνω ζάχαρη άχνη.
  • Τους ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 170 βαθμούς. Δεν φουσκώνουν πολύ και έχουν πιο σκούρο χρώμα λόγω καρυδιού από τους κουραμπιέδες αμυγδάλου.
  • Με πινέλο τους αλείφουμε με ανθόνερο ή ραντίζουμε όπως είναι καυτοί από τον φούρνο και τους αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά(για το άχνισμα). Μην φοβηθείτε την υγρασία,εξατμίζετε αμέσως και μένει μόνο το γλυκό άρωμα του ανθόνερου.Σε αντίθεση με την ζάχαρη άχνη,αν είναι έστω και λίγο ζεστοί οι κουραμπιέδες ακόμη,δημιουργείτε μια νοτισμένη πάστα από την ζάχαρη άχνη που δεν το θέλουμε.
  • Τέλος,τους βουτάμε σε κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη και τους στολίζουμε σε μια πιατέλα.

tips:

  • Για καλύτερη εξοικονόμηση χρόνου αντί να πλάσετε έναν έναν τους κουραμπιέδες ,μπορείτε να ανοίξετε την ζύμη σαν φύλλο και με την βοήθεια των κουπ πατ να φτιάξετε τελεία Χριστουγεννιάτικα σχήματα,εύκολα και γρήγορα.
  • Μπορείτε να τους κάνετε γεμιστούς από ένα ολόκληρο καρύδι ή ότι άλλο επιθυμείτε.

Έχουν πολύ όμορφη γεύση ,κυριαρχεί το καρύδι και είναι ιδιαίτερα τραγανοί ! Φτιάξτε κουραμπιέδες με καρύδια αυτί την χρονιά για να αποφύγετε την επανάληψη και δοκιμάστε κάτι διαφορετικό.

Εύχομαι χαρούμενα Χριστούγεννα!

 

 

 

σχετικα άρθρα

Ζύμη Ατσμα για γλυκές και αλμυρές παρασκευές!

elmagazino

Μούς ταραμοσαλάτα χωρίς ψωμί!

elmagazino

Φανταστικές πατάτες ογκραντέν

elmagazino

Leave a Comment