Σπιτι Συμβουλες

Μούχλα στους τοίχους: 4 εύκολοι τρόποι να την αφαιρέσετε – Τι να κάνετε για να μην ξανά εμφανιστεί

Μούχλα στους τοίχους: 4 εύκολοι τρόποι να την αφαιρέσετε – Τι να κάνετε για να μην ξανά εμφανιστεί

Μούχλα στους Τοίχους: Η συντήρηση του σπιτιού είναι κάτι το οποίο μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολο από ότι φαίνεται με μια πρώτη ματιά.

Δείτε ακόμα: Εντυπωσιακές diy τεχνικές διακόσμησης τοίχου!

Δεν έχει ένα αίτιο

Τα προβλήματα με μούχλα είναι κάτι το οποίο πολλά σπίτια συναντάνε κατά διαστήματα και κυρίως τον χειμώνα. Το κακό είναι πως δεν υπάρχει μόνο ένας λόγος που φέρνει μούχλα μέσα στο σπίτι. Μπορεί να έχει σπάσει κάποιος εσωτερικός σωλήνας ή απλά να είστε σε περιοχή με πολύ υγρασία. Μπορεί να είναι και συνδυασμός και των δυο. Αν έχετε δοκιμάσει να απομακρύνετε την μούχλα με τα ιδικά αντιμουχλικά και επιμένει τότε θα πρέπει να ζητήσετε την συμβουλή κάποιου που ειδικεύεται πάνω στην εξαφάνιση της.

Αν το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε είναι επιφανειακό τότε τα πράγματα είναι σχετικά εύκολα. Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να πάρετε ένα αντιμουχλικό σπρέι. Μετά απλά ψεκάστε τις περιοχές που έχουν προσβληθεί και το πρόβλημα σας θα λυθεί. Παρόλα αυτά όμως πρέπει να θυμάστε πως η πρόληψη είναι η καλύτερη προστασία.

Δείτε ακόμα: 10 tips για το σπίτι και τις ηλεκτρικές συσκευές!

μούχλα

Τα μαγικά κόλπα

Παρακάτω σας έχουμε ορισμένες από τις συμβουλές που βρήκαμε χρήσιμες

  • Για να μην αναπτυχθεί μούχλα σε ένα σπίτι θα πρέπει η υγρασία να διατηρείται σε επίπεδο κάτω του 60%. Αν στο σπίτι σας επικρατεί πολλή υγρασία καλό θα ήταν να πάρετε άμεσα δραστικά μέτρα αγοράζοντας έναν αφυγραντήρα.
  • Μην αφήνετε βρεγμένες επιφάνειες μέσα στο σπίτι σας για πολύ ώρα. Επίσης, μετά από βροχή φροντίστε να στεγνώσετε ή να θωρακίσετε κάθε επιφάνεια που χρειάζεται προστασία ώστε να μην μπει νερό στο εσωτερικό του σπιτιού σας.
  • Ένας μετρητής υγρασίας θα σας βοηθήσει ώστε να εντοπίζετε ανά πάσα στιγμή τα επίπεδα υγρασίας στο σπίτι σας. Μπορείτε να βρείτε τέτοιους μετρητές σε καταστήματα με ηλεκτρονικά συστήματα.
μούχλα

Μούχλα στους Τοίχους: Σύμφωνα με την EPA (Environmental Protection Agency)

Όσο η εξωτερική θερμοκρασία πέφτει ο αέρας μέσα στο σπίτι συγκρατεί λιγότερη υγρασία. Χωρίς καλή ροή του αέρα στο εσωτερικό του σπιτιού, η επιπλέον υγρασία μπορεί να εμφανιστεί στους τοίχους, στα παράθυρα και στα πατώματα. Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, αφήνετε ανοιχτές τις πόρτες των δωματίων, μετακινήστε τα έπιπλα ώστε να μην ακουμπάνε στους τοίχους και ανοίξτε τις πόρτες από τις ντουλάπες σας. Αφήστε τον φρέσκο αέρα να μειώσει την υγρασία και να μην επιτρέψει στη μούχλα να αναπτυχθεί.

via

σχετικα άρθρα

Τοίχος… Εντυπωσιακές diy τεχνικές διακόσμησης!

elmagazino

26 ιδέες διακόσμησης με driftwoods

elmagazino

Τρισδιάστατη ταπετσαρία δαπέδου, μοναδική ιδέα!

elmagazino

Leave a Comment