Ομορφια

Φτιάξτε μαρτάκια με 4 απλούς τρόπους!

Φτιάξτε μαρτάκια με 4 απλούς τρόπους!

Τα παραδοσιακά κόκκινα – λευκά βραχιολάκια υποδέχονται την άνοιξη γνωστά ως “Μαρτάκια” ή “Μάρτες”, ένα παλιό έθιμο που τα φοράμε από τη 1η έως τις 31 Μαρτίου. Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση τα μαρτάκια μας προστατεύουν από τον ήλιο της άνοιξης ώστε να μην καούμε. Στο τέλος του μήνα τα αφήνουμε στα δέντρα για φτιάξουν τα χελιδόνια τις φωλιές τους ενώ άλλοι τα δένουν σε ένα καρποφόρο δέντρο ώστε να του χαρίσουν ανθοφορία. Δείτε πως φτιάχνουμε αυτά τα όμορφα βραχιολάκια με 4 απλούς τρόπους.

Θα χρειαστούμε :

  • κλωστή κεντήματος ή λεπτό νήμα πλεξίματος κόκκινο & λευκό
  • ψαλίδι
  • βελονάκι για τη 4η μέθοδο
πως φτιάχνουμε μαρτάκια
πηγή

Πως φτιάχνουμε μαρτάκι- 1ος τρόπος

Ο πιο δημοφιλής τρόπος, κόψτε 50-60 εκ. από κάθε χρώμα κλωστής. Με τον αντίχειρα και το δείκτη περιστρέψτε τη κλωστή και αφήστε τη να διπλωθεί στα δυο. Δέστε κόμπους στα άκρα, χωρίς να αφήσετε τις άκρες και ξεδιπλωθεί. Τόσο απλά και γρήγορα.

Πως φτιάχνουμε μαρτάκι- 2ος τρόπος

Ο δεύτερος τρόπος γίνεται με τη μέθοδο macrame. Θα χρειαστούμε 5 κλωστές, 2 κόκκινες και 3 λευκές ( 1 μέτρο για παιδί και 1,5 για ενήλικα).Διπλώστε στη μέση τη κλωστή και δημιουργήστε μια θηλιά, στερεώνεται την άκρη με ένα αυτοκόλλητο και ξεκινήστε τη πλέξη. Αν δεν γνωρίζετε τη πλέξη πατήστε εδώ.

Πως φτιάχνουμε μαρτάκι- 3ος τρόπος

Απλή μέθοδος και χαριτωμένη, η γνωστή σε όλους πλεξούδα αποτελούμενη από 3 σκέλη, 2 κλωστές κόκκινο- 4 κλωστές λευκό / 6 τεμάχια. Ξεκινάτε με ένα κόμπο και πλέκετε εναλλάξ τα 3 σκέλη, στο τέλος ασφαλίζετε και την άλλη άκρη με ένα κόμπο.

Πως φτιάχνουμε μαρτάκι- 4ος τρόπος

Σε αυτή τη μέθοδο θα χρησιμοποιήσουμε ένα βελονάκι 3mm, 2 κλωστές από μια στο χρώμα. Δημιουργείται μια θηλιά στην αρχή του νήματος και ξεκινάτε να κάνετε 38-40 θηλιές με το βελονάκι ώσπου να τερματίσετε, ασφαλίζετε το νήμα και το φοράτε!

4 όμορφοι τρόποι να καλωσορίσετε την άνοιξη!

Μπορείτε ανάμεσα στις πλέξεις ή στα άκρα, να περάσετε χάντρες ή μεταλλικά διακοσμητικά ενώ στη μέθοδο macrame ταιριάζει ένας σταυρόκομπος.

σχετικα άρθρα

5 βήματα να κάνετε πεντικιούρ στο σπίτι!

elmagazino

Διακριτικά τατουάζ για ζευγάρια

elmagazino

Φτιάξτε το δικό σας serum με φυσικά συστατικά!

elmagazino

Leave a Comment